Taitoluistelukohu: Valmentaja nöyryytti valmennettaviaan ja sai vuoden toimintakiellon - liitto vaatii seuralta vastausta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Saako taitoluistelijoita nöyryyttänyt valmentaja jatkaa tehtävässään? – Liitto vaatii seuralta vastausta

Jäsenseuralla on viikko aikaa vastata Suomen taitoluisteluliitolle.

Muodostelmaluisteluvalmentaja oli toistuvasti nöyryyttänyt valmennettaviaan. Kuvituskuva.

20.1.2020 19:56

Suomen taitoluisteluliiton kurinpitovaliokunta kertoi perjantaina antaneen vuoden toimintakiellon yhdelle valmentajalle. Ylen alkuperäisen jutun mukaan tapauksessa on kyse muodostelmaluisteluvalmentajista.

Suomen Olympiakomitean (OK) ja Suomen urheilun eettisen keskus (SUEK) olivat laatineet raportin, jossa kahta valmentajaa epäiltiin epäasiallisesta käytöksestä.

Toimintakieltoon joutunut valmentaja oli käyttänyt toistuvasti epäasiallista kieltä, huutanut ja nöyryyttänyt valmennettaviaan. Toinen valmentaja oli katsonut toimintaa sormien läpi ja hänelle annettiin varoitus.

Maanantaina Suomen taitoluisteluliitto tiedotti lisää tapauksesta. Liitto vaatii valmentajien edustamalta jäsenseuralta selvitystä.

– Selvitystä on pyydetty mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään viikon kuluttua. Liitto edellyttää, että kun kurinpitolautakunta on antanut tilanteessa ankarimman sen käytössä olevan rangaistuksen, jäsenseura suhtautuu asiaan vastaavalla vakavuudella ja harkitsee työnantajan roolissaan toimenpiteet huolellisesti, tiedotteessa kirjoitettiin.

Liitto vaatii seuran harkitsevan, voiko toimintakiellon saanut valmentaja jatkaa valmennustehtävissä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: