Toimintakiellon saanut muodostelmaluisteluvalmentaja hyllytettiin myös seuran toiminnasta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Toimintakiellon saanut muodostelmaluisteluvalmentaja hyllytettiin myös seuran toiminnasta – ”Olemme järkyttyneitä esille nousseista tapahtumista”

Suomen Taitoluisteluliitolta 12 kuukauden mittaisen toimintakiellon saanut valmentaja on hyllytetty myös seurassaan.

Muodostelmaluistelujoukkueen valmentaja sai perjantaina vuoden mittaisen toimintakiellon.

20.1.2020 19:58

Suomen Taitoluisteluliitto asetti perjantaina 17.1. yhden muodostelmaluisteluvalmentajan 12 kuukauden mittaiseen toimintakieltoon, joka koskee liiton alaista kilpailutoimintaa.

Kurinpitolautakunnan mukaan valmentaja oli syyllistynyt toistuvasti urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen. Hän oli muun muassa käyttänyt epäasiallista kieltä, huutanut ja nöyryyttänyt valmennettaviaan.

Saman seuran toinen valmentaja sai varoituksen, koska hän ei ollut puuttunut kollegansa käytökseen.

Seuran johtoportaasta kerrottiin maanantaina Iltalehdelle, että toimintakiellon saanut valmentaja on hyllytetty myös seurassa toistaiseksi.

– Liiton päätökseen tutustumisen jälkeen hallitus päätyi kokouksessaan vapauttamaan valmentajan työntekovelvoitteesta, seurasta kerrotaan.

Toimintakiellon saaneen valmentajan käytös oli sokki.

– Olemme järkyttyneitä esille nousseista tapahtumista ja hyvin pahoillamme niiden puolesta, jotka ovat joutuneet kohtaamaan julkisuudessa ja raportissa esille nousseita asioita. Olemme myös pahoillamme, että tällaista on päässyt tapahtumaan omassa seurassamme.

Seuran johtoporras sai kuulla valmentajaa koskevista huhuista ensimmäisen kerran lähes vuosi sitten.

– Viime kevään seurakyselyssä nousi esiin epäily, johon uusittu hallitus lähti reagoimaan. Saimme selvityspyynnön Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnalta syys-lokakuussa, ja vastasimme siihen.

Seuran johtoporras vakuuttaa, että epäilyjen jälkeen seura muutti heti toimintamallejaan ja tarkensi valmennuksen ja johtamisen rakenteita.

– Haluamme seuran hallituksen puolesta painottaa, että seurassamme on nollatoleranssi häirinnälle, kiusaamiselle ja syrjinnälle. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että työtä tehdään lasten ja nuorten hyväksi ja heidän ehdoillaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: