X UP-V:n kausi päättyi Oulun Lippoa vastaan – kolmas välieräpeli ei jättänyt epäselvyyttä paremmasta - Urheilu - Satakunnan Kansa

UP-V:n kausi päättyi Oulun Lippoa vastaan – kolmas välieräpeli ei jättänyt epäselvyyttä paremmasta: ”Minulle jäi olo, että pelasimme vähän käsijarru päällä läpi kauden”

UP-V voi suunnata katseensa ensi kauteen.

21.8.2019 20:41

Ulvilan Pesä-Veikot pystyi laittamaan Oulun Lipon lujille kahdessa ensimmäisessä välieräpelissä. Niistä molemmissa lokkiparvi pelasi avausjakson tasan, mutta hävisi toisen puolikkaan.

Keskiviikkona joukkue oli pakkovoiton edessä vieraspelissä, eikä suoritus ollut toivottu. Lippo löi jo ensimmäisellä lyöntivuorollaan peräti viisi juoksua, eikä UP-V siitä toipunut.

Toisella jaksolla UP-V johti 1–0, mutta lopulta Lippo meni vastustamattomasti ohi.

UP-V:n kausi päättyi oululaisten voittoon 2–0 (7–3, 17–6).

– Tässä pelissä emme enää pystyneet Oulua laittamaan koville. Peli alkoi huonosti, ja toisella jaksolla lukemat olivat todella rumat, pelinjohtaja Jyri Tarmo totesi.

– Nyt olen pettynyt, mutta kaksi ensimmäistä välieräpeliä olivat meiltä ihan ok. Emme vain lähteneet osallistumaan välieriin, vaan tosissamme yritimme ne voittaa. Vastassa oli vain huippujoukkue tälle tasolle.

Lukkarin loukkaantuminen vaikeutti kaikkea

UP-V:n kausi oli kaikkineen paljon parempi kuin edellinen, vaikka viimeinen ottelu ei toivotusti mennytkään. Joukkue pesi monella tavalla kasvojaan.

Kausi oli silti jälleen kaksijakoinen. Alussa lokkiparvi liisi voitosta voittoon. Ensimmäinen tappio tuli vasta kauden kymmenennessä pelissä, ja ensimmäinen nollan pisteen suoritus pelissä numero 13.

Lukkari Mattias Kitolan loukkaantuminen haittasi menoa huomattavasti toisella runkosarjapuolikkaalla. Lukkarina oli sen jälkeen Mikko Talvitie ja Jesse Jokela, eikä voittosarake kasvanut viimeisessä kymmenessä runkosarjapelissä kuin kolmella.

Välierissäkin tuli kolme kertaa tappio.

–Lukkaritilanne totta kai vaikutti pelaamiseemme. Se on kuitenkin tärkein pelipaikka pesäpallossa. Talvitie tuli onneksi apuumme välierissä, ja hänestä oli iso apu, Tarmo mietti.

Pelinjohtajan ensimmäinen kausi UP-V:n peräsimessä oli ainakin puolihyvä. Hänellä on sopimuksessaan optio ensi kaudesta.

– Minulle jäi olo, että pelasimme vähän käsijarru päällä läpi kauden, emmekä ihan parhaimpaamme yltäneet.

– Varmasti parin viikon sisällä teen päätöksen jatkostani. Paljon sain oppia, ja tuli ymmärrystä siitä, mitä menestymiseen tarvitaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos