Sukupuolikiintiöt SUL:n hallintoon: ”Sääntömuutokset ovat välttämättömiä” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Sukupuolikiintiöt SUL:n hallintoon: ”Sääntömuutokset ovat välttämättömiä”

SUL:n puheenjohtaja Sami Itani on tyytyväinen, että liittovaltuusto päätti kiintiöistä eri sukupuolille.

6.4.2019 18:14

Suomen Urheiluliiton (SUL) liittovaltuusto myönsi vuoden 2022 Kalevan kisat Joensuuhun. Helsingissä pidetyssä kokouksessa päätettiin myös, että liiton sääntöihin tulee kirjaus, joka tuo kiintiöt eri sukupuolille SUL:n liittovaltuustoon, hallitukseen sekä valtuuston ja hallituksen johtoon.

– Valtuusto päätti nyt asiasta periaatteessa. Yksityiskohtaiset sääntökirjaukset tulevat yhdessä laajemman sääntömuutospaketin kanssa marraskuisen syysliittovaltuuston käsiteltäväksi, SUL:n puheenjohtaja Sami Itani totesi.

– Meidän seurojemme 70 000 jäsenestä yli kaksi kolmasosaa on naisia. Se ei näy liiton hallinnossa. Tahtoa tilanteen muuttamiseksi on ollut läpi 2000-luvun, mutta käytännössä se ei ole näkynyt. Siksi nämä sääntömuutokset ovat välttämättömiä.

– Tasa-arvo on keskeinen arvo suomalaisessa yleisurheilussa ja monimuotoiset hallintoelimet tekevät myös parempia päätöksiä. Olen hyvin tyytyväinen, että liittovaltuusto oli samaa mieltä hallituksen esityksen kanssa.

SUL:n tilikauden kokonaistuotot olivat 6, 3 miljoonaa ja kokonaiskulut vähän päälle 6 miljoonaa euroa. Tulos oli 293 558 euroa ylijäämäinen. Tulokseen vaikuttivat myönteisesti myös ylimääräiset avustukset, joita ei oltu budjetoitu.

Vuoden 2022 Kalevan kisojen isännyys meni Joensuulle ilman äänestystä. Alun perin kisoja haki myös Lahti, joka luopui hausta ja tavoittelee vuoden 2023 Kalevan kisoja.

Joensuussa Kalevan kisat on järjestetty edellisen kerran 2002. Tänä vuonna Kalevan kisat järjestetään 1.-4. elokuuta Lappeenrannassa. Vuoden 2020 Kalevan kisat ovat Turussa ja kesällä 2021 Tampereella.

SUL:n liittovaltuuston puheenjohtajana jatkaa seuraavat kaksi vuotta Jarmo Hakanen. Hänet valittiin valtuuston puheenjohtajaksi neljättä kertaa. Liittovaltuuston varapuheenjohtajiksi valittiin Anne Fröberg ja Ari Pietarinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: