Koronavirus rokotti Pori Cupin osallistujamäärää, mutta tapahtumapäällikkö on silti tyytyväinen: ”Jo se, että saamme turnauksen ylipäänsä järjestettyä, on hyvä juttu” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Koronavirus rokotti Pori Cupin osallistujamäärää, mutta tapahtumapäällikkö on silti tyytyväinen: ”Jo se, että saamme turnauksen ylipäänsä järjestettyä, on hyvä juttu”

Perinteinen jalkapalloturnaus Pori Cup alkaa torstaina. Koronavirusepidemia aiheutti ylimääräistä työtä järjestäjille.

Pori Cup tuo ison määrän pelaajia, seurojen taustahenkilöitä ja kannustusjoukkoja kaupunkiin, vaan ei yhtä ison kuin tavallisesti.

22.7.2020 18:57

Pori

Vielä keväällä oli epäselvää, pääsevätkö nuoret jalkapalloilijat kilpailemaan Pori Cupin voitosta tänä kesänä.

Epäselvä oli myös Helsinki Cupin kohtalo, kunnes toukokuun lopussa ilmoitettiin, että kyseinen, Suomen suurin juniorijalkapalloturnaus järjestetään tarkoin turvaohjeistuksin.

Tuo ratkaisu vaikutti myös FC Jazzin päätökseen Pori Cupin kohtalosta: Porissa päätettiin ottaa Helsingistä mallia.

– Helsinki Cup on heinäkuun alussa ja Pori Cup heinäkuun lopulla, joten päätimme järjestää turnauksen, toki rajoituksia noudattaen, FC Jazzin nuorten tapahtumapäällikkö Benjamin Tuovinen kertoi.

Silloin Pori Cupiin oli ilmoittautunut noin 70 joukkuetta, ja Tuovinen toivoi, että ainakin sadan joukkueen raja paukkuisi rikki. Niin myös kävi; turnaukseen ilmoittautui 126 joukkuetta.

– Siihen pitää olla ehdottomasti tyytyväinen, kun ottaa huomioon vallitsevan tilanteen, Tuovinen sanoo nyt.

Tavallisesti Pori Cupiin osallistuu noin parisataa joukkuetta. Tänä vuonna osa joukkueista perui osallistumisensa koronavirusepidemian takia.

– Aika monella joukkueella osuivat myös sarjapelit päällekkäin Pori Cupin kanssa, ja he valittelivat sitä, että olisivat muuten halunneet lähteä turnaukseen mukaan, Tuovinen kertoo.

– Mutta jo se, että saamme turnauksen ylipäänsä järjestettyä, on hyvä juttu, hän lisää.

Ihan vain sormia napsauttamalla turnaus ei järjestynyt.

Koronavirusepidemia vaati vaihtuvine rajoituksineen ylimääräistä työtä järjestäjiltä. Esimerkiksi pelaajien koulumajoitukseen piti saada lupa aluehallintovirastolta, ja pelikentillä noudatetaan Palloliiton ohjeistuksia.

– Oheistapahtumatkin jäävät koronaviruksen takia pois tänä kesänä, jotta välttäisimme sen riskin, että olisi paljon ihmisiä samassa paikassa samaan aikaan.

– Nyt joukkueet on jaettu kentille niin, että tietyt ikäluokat pelaavat tietyillä kentillä, jolloin eri ikäluokat eivät ole tekemisissä toistensa kanssa turnauksen aikana, Tuovinen sanoo.

Esimerkiksi vuonna 2010 syntyneet pelaajat pelaavat ottelunsa Koivulassa, vuonna 2011 syntyneet Toejoella ja vuonna 2012 syntyneet Noormarkussa.

Sitä Tuovinen ei osaa kuvailla, kuinka hankalasta ruljanssista poikkeusolojen Pori Cupin järjestämisessä on ollut kyse.

– Tuohon on vaikea vastata, koska olen ensimmäistä kertaa näin isossa roolissa Pori Cupissa. Tässähän sitä kuitenkin opetellaan samalla kun tehdään.

Pori Cupin pelejä on nähtävillä myös Satakunnan Kansan suorina lähetyksinä. Näytämme valikoituja otteluita P08- ja P09-kilpasarjoista. Lue lisätietoa täältä.

Portugalilaisvalmentajat saapuivat kansainvälisen leirin myötä Poriin – Suomessa nuorilla on mainio asenne, mutta pallonhallinta laahaa: ”Vastuu on suomalaisvalmentajilla”

Pori Cup pelataan myös tänä kesänä – Helsinki Cup vaikutti päätökseen

Juttua muokattu perjantaina 24.7. kello 12.22. Korjattu kohtaa, jossa kerrottiin, missä eri ikäluokkien pelaajat pelaavat Pori Cupissa. Syntymävuodet olivat sekoittuneet ikävuosiksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: