Porilaistoppari Sanni Välilä siirtyi Torinosta Pallo-Iiroihin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Länsi-Suomi: Porilaistoppari Sanni Välilä siirtyi Torinosta Pallo-Iiroihin

Sanni Välilä pelaa alkavalla kaudella Ykköstä Raumalla. Arkistokuva.­

18.5.2020 9:10

Viime kaudella Italian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Torinossa jalkapalloillut toppari Sanni Välilä johtaa ensi kaudella Ykköseen nousseen Pallo-Iirojen puolustuslinjaa, kertoo sanomalehti Länsi-Suomi.

– Raumalla on nyt panostettu naisjalkapalloon. Haluan olla osa jotain, missä on tavoitteita. Pelaaminen ja treenaaminen motivoivat edelleen, Välilä perustelee siirtoaan lehdelle.

Porilainen Välilä opiskelee Satakunnan ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi ja on saanut töitä hoivakodista Ulvilasta.

NiceFutis, josta Välilä maailmalle ponnisti, on vajonnut Kolmoseen, joten haasteita oli haettava karhukaupungin ulkopuolelta.

– Ulkomailla olen oppinut jalkapalloilijana ainakin sen, kuinka tärkeää itseluottamus on omalle pelaamiselle, kahdesti ulkomailla pelannut 26-vuotias Välilä kertoo lehdelle.

– Toivon jääväni Suomeen ainakin siksi aikaa, että saan nyt koulun pois alta. Tiedän, että naisten jalkapallossa edetään paljon suhteilla ja eteen voi äkkiäkin tulla jotain, mutta kotimaan kentät ovat nyt itselleni ajankohtaiset.

Sanni Välilän veli Jussi Välilä jatkaa uraansa Ykkösessä pelaavassa Musan Salamassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?