Jari Litmasen sairastuminen koronavirukseen nousi kansainväliseksi uutiseksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Jari Litmasen sairastuminen koronavirukseen nousi kansainväliseksi uutiseksi – Louis van Gaal vitsaili entisen tähtipelaajansa kustannuksella

Jari Litmanen muistetaan yhä maailmalla.­

13.5.2020 11:56

Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijan Jari Litmasen, 49, sairastuminen ja pitkä toipuminen koronaviruksen aiheuttamasta covid-19-taudista nousi useiden ulkomaisten medioiden uutisaiheeksi.

Parhaat kautensa Amsterdamin Ajaxissa pelannut Litmanen sai laajaa huomiota useissa Hollannin medioissa. De Telegraaf kertoi ensin Litmasen sairastumisesta ja nosti Litmasen vielä otsikkoon, kun lehti kertoi mestarivalmentaja Louis van Gaalin elämäkerrasta.

De Telegraaf myös kysyi van Gaalilta Litmasen sairastumisesta. Van Gaal aluksi vitsaili asialla.

– Hän oli pelaajanakin liikkeellä heikolla jalalla, van Gaal tuumasi.

– Mutta onhan se tietysti erittäin ikävää. Onneksi hän on vielä nuori. Hän paranee.

Van Gaalin lohkaisu liittyy siihen, että Litmasen uran aikana tapahtui useita yllättäviäkin loukkaantumisia, kuten pullonkorkin lentäminen silmään vuonna 2006 Malmössä.

Van Gaalin elämäkerta julkaistiin tiistaina. Van Gaal valitsi 20 henkilöä, muun muassa pelaajia, joita hän halusi haastateltavan kirjassa. Litmasta ei haastateltu.

– Siinä (20:ssä) ei ole kaikki, jotka pitivät minusta.

Hollannin lisäksi muun muassa Britanniassa, Saksassa ja Belgiassa on uutisoitu Litmasen sairastumisesta. Britanniassa tapauksesta ovat kertoneen muun muassa Liverpool Echo (Litmanen pelasi myös Liverpoolissa) ja Daily Mail, Saksassa Süddeutsche Zeitung ja Belgiassa Sporza.be.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?