Vedonlyöjät tykittäneet Liechtensteinia niin paljon, että Suomelle tarjolla markkinavonkale - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vedonlyöjät tykittäneet Liechtensteinia niin paljon, että Suomelle tarjolla markkinavonkale

Benjamin Källman (vas.) ja Teemu Pukki tekivät maalin Liechtensteinia vastaan kesäkuun EM-karsintaottelussa Vaduzissa. Silloin Liechtenstein kaatui lukemin 0–2.

15.11.2019 15:37

Päivän pelipoiminta on luonnollisesti Huuhkajien EM-karsintaottelu Liechtensteinia vastaan. Suomi voittaa tänään.

Päivän kiinnostavin peli

Päivän kiinnostavin peli ei ole enempää eikä vähempää, kuin Suomen jalkapallomaajoukkueen historian tärkein ottelu.

Voitolla Liechtensteinista Suomi varmistaa kautta aikojen ensimmäisen lopputurnauspaikkansa miehissä EM- tai MM-tasolla.

Suomi pääsee Joel Pohjanpalon loukkaantumisesta huolimatta Liechtenstein-otteluun sekä urheilullisesti että henkisesti loistavista asetelmista. Kokoonpanon osalta Suomi saa kentälle jokseenkin parhaan mahdollinen miehistön.

Joskus suomalaisille joukkueille on ollut haastavaa lähteä peleihin suosikkina, mutta nyt näen tämänkin asetelman positiivisena, koska vastus on todella heikko ja Suomen joukkueen henki ollut jo pitkään hyvä – ja itseluottamus silmin nähden tapissaan.

On lähes mahdotonta kuvitella esimerkiksi menneisyyden mörköjen tulevan tämän joukkueen pelaajille mieleen.

Vedonlyönnillisesti ottelun huvittavin piirre on se, että vedonlyöjille aikaisemmat karuilla tavoilla menetetyt lopputurnauspaikat ovat kyllä muistuneet mieliin todella vahvasti.

Suomalaiset ovat peruspessimistisesti lyöneet tähän peliin vetoja Liechtensteinin puolesta niin paljon, että Veikkaus on jo ainakin kolme kertaa joutunut pudottamaan Liechtensteinin kerrointa. Kerroin oli suurimmillaan 90, ja nyt se on enää 18.

Kaikki tämä onkin nostanut Suomen kertoimen periaatteessa jo pelikelpoiseksi (kohde 8842, kerroin 1,10). Veikkauksen Suomen suoran voiton tarjous onkin tällä hetkellä selvästi markkinoiden korkein!

Omalla 93 prosentin arviolla tuokin riittää ylikertoimeksi. Eri asia sitten on, kuinka mielekästä on pelata 1,10:n kerrointa sen pienestä edullisuudesta huolimatta. Ottelu alkaa kello 19.00.

Päivän paras vetovihje

Perjantain parhaaksi pitkävetokohteeksi nostan alle 6,5 maalia Mestiksen SaPKo–Ketterä-ottelussa.

SaPKo ja Ketterä ovat Mestiksen maalitilastoissa kummatkin runsasmaalisia joukkueita. SaPKon peleistä vain 27 prosenttia ja Ketterän peleistä vain 46 prosenttia ovat päättyneet alle 6,5 maalin tuloksiin.

Vaikka maalipaikkatilastotkin osoittavat samaan suuntaan eli runsasmaalisuuteen, en itse pidä joukkueita aivan noin runsasmaalisina, vaan otoksessa on alkukauden kohinaa.

Kauden kolmessa aikaisemmassa keskinäisessä kohtaamisessa maaleja on tehty vain 5,3 per peli, ja odottelen pelikuvallisesti jotain samansuuntaista myös tästä ottelusta.

Veikkaus tarjoaa ottelun vähämaalisuudesta markkinoiden korkeimman kertoimen. Kohteessa 2806 tarjottu kerroin 1,95 alle 6,5 maalista on rajatapaus arviolla 50 prosenttia. Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 88/168, palautusprosentti 98.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: