Karhujen kokoonpano vahvistuu viidellä konkarilla – Poriin palaa myös Sveitsissä puoliammattilaisena pelannut pistenikkari Matti Vapaniemi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Karhujen kokoonpano vahvistuu viidellä konkarilla – Poriin palaa myös Sveitsissä puoliammattilaisena pelannut pistenikkari Matti Vapaniemi

Karhut saa kokemusta Kalle Santasesta (vas.), Tomi Bergendahlista, Matti Vapaniemestä, Tatu Ruohosesta ja Tuomas Puistosta.

22.11.2019 16:46

Pori

Divarissa pelaava Karhut saa viisi uutta pelaajaa riveihinsä.

Seura julkaisi perjantaina tiedotteen, jonka mukaan joukkue vahvistuu kolmella puolustajalla, yhdellä hyökkääjällä ja yhdellä maalivahdilla. Pelaajista neljä edusti Karhuja myös viime kaudella.

Kevään paluumuuttajia ovat puolustajat Kalle Santanen, 26, Tatu Ruohonen, 30, ja Tuomas Puisto, 29, sekä maalivahti Tomi Bergendahl, 34.

Puolustajanakin pelanneen hyökkääjä Matti Vapaniemen, 32, edellisestä Porin-kaudesta on pidempi aika: mies pelasi FBT-Porin riveissä viimeksi kaudella 2008–2009.

– Salosen Villellä on suuri vaikutus siihen, että olen aikanaan aloittanut salibandyn ja nyt siihen, että palaan takaisin Karhuihin, Vapaniemi kertoo.

Vapaniemi on takonut pisteitä Salibandyliigassa neljällä kaudella ja pelannut sen lisäksi Sveitsissä puoliammattilaisena. Sveitsissä Vapaniemi pelasi viimeksi kaudella 2018–2019.

– Kymmenen vuotta on pitkä aika olla muualla. On hienoa palata ja sulkea ympyrä.

Päävalmentajan toive täyttyi

Karhut putosi Salibandyliigasta keväällä ja lähti Divariin nuorella kokoonpanolla, kun moni kokenut pelaaja päätti jättää joukkueen. Nyt Karhut rämpii sarjataulukon pohjalla ja on saalistanut 11 ottelussa vain kahdeksan pistettä.

Satakunnan Kansa kirjoitti aiheesta viimeksi tiistaina (SK 19.11.), jolloin Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund sanoi paluunsa tehneeseen Ville Saloseen viitaten näin:

– Toivottavasti saisimme lisää miehiä takaisin riviin.

Nyt Nylundin toive toteutuu, sillä joukkue kaipasi tukea ja kokemusta nimenomaan puolustuspäähän.

– Ei meillä suurta hätää ole puolustuksessa ollut, eikä oma pää ole vuotanut tähän mennessä, mutta pallolliseen peliin tarvitsimme apuja, Nylund sanoo Karhujen tiedotteessa.

Santanen uskoo hyvään tulokseen

Puolustaja Kalle Santanen oli Tuomas Puiston ohella Karhujen tehokkain puolustaja Salibandyliigan runkosarjassa viime kaudella. Nyt hän odottaa innoissaan paluutaan.

– Meillä on kyllä täällä paljon hyviä nuoria poikia joukkueessa. Uskon, että kyllä me tästä hyvän lopputuloksen saamme, 26-vuotias Santanen sanoo.

Santanen ja Puisto keräsivät kumpikin kymmenen tehopistettä viime kaudella. Tatu Ruohonen oli sen sijaan yksi neljästä pelaajasta, jotka olivat kaikissa Karhujen runkosarjaotteluissa Salibandyliigassa.

Puolustaja siirtyy Huittisiin

Liikehdintää oli myös toiseen suuntaan. Karhuihin täksi kaudeksi siirtynyt puolustaja Jani Immonen jatkaa uraansa huittislaisseura SBS Rupussa.

– Karhut kiittää Jania ja toivottaa menestystä peliuralle, tiedotteessa sanotaan.

Seuraavan kerran Karhut pelaa 30. marraskuuta, kun Poriin saapuu Loviisan Tor.

Näin Karhut kiusoitteli uusilla pelaajasopimuksilla torstai-iltana:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut