Karhut taistelee divaripaikastaan: ”Tahdin täytyy nyt kiristyä, ja se on selvä”, sanoo päävalmentaja - Urheilu - Satakunnan Kansa

Karhut taistelee divaripaikastaan: ”Tahdin täytyy nyt kiristyä, ja se on selvä”, sanoo päävalmentaja

Karhut on tällä hetkellä sarjataulukon pohjalla. Päävalmentaja Pekka Nylund tiesi, että edessä on haastava kausi.

Janne Kuusiluoto on noussut Karhujen päävalmentaja Pekka Nylundin mukaan johtavaksi pelaajaksi tällä kaudella.

19.11.2019 6:00

Karhujen paluu Divariin on sujunut päävalmentaja Pekka Nylundin mukaan hyvin, vaikka joukkue on sarjataulukossa pahnan pohjimmaisena.

– Tällä kaudella on ollut vain yksi peli, jossa meillä ei ollut mahdollisuutta taistella pisteistä. Muuten olemme pelanneet hyvin, vaikka pisteitä pitäisi toki alkaa poimia tiheämmin, Nylund sanoo.

Karhut on pelannut tähän mennessä 11 ottelua. Pisteitä on kertynyt kahdeksan. Otteluita Karhut on voittanut kolme, joista vain yhden varsinaisella peliajalla.

Sarjataulukon kärjessä siintää liminkalaisjoukkue LNM, joka on saalistanut 10 pelistä 23 pistettä. Karhut LNM löi kotikentällään murskalukemin 8–2. Kyseessä on juuri se peli, johon Nylund viittasi.

– Kaikissa muissa otteluissa olemme pelanneet pisteistä, mutta siinä käy aika usein niin, että kokeneempi joukkue pystyy kääntämään tiukan ottelun voitokseen, Nylund sanoo.

Karhuilla kokemuksesta on tällä kaudella puutetta, sillä moni pelaaja jätti joukkueen viime kauteen. Näistä pelaajista vain yksi, 32-vuotias Ville Salonen, on päättänyt palata takaisin Karhujen riveihin.

– Ville tuli syyskuun lopussa takaisin. Kyllä tässä yhteyttä on pidetty muidenkin kanssa koko ajan, eikä ovia ole suljettu keneltäkään, Nylund sanoo.

Joukkue tarvitsee pisteitä

Päävalmentaja Nylund toivoo, ettei Salonen olisi ainoa, joka palaa Karhuihin. Kokeneet pelaajat tukevat nuorta joukkuetta selkärangan lailla.

– Toivottavasti saisimme lisää miehiä takaisin riviin, koska onhan se fakta, että joukkue tarvitsee myös kokemusta.

Nuori joukkue saa yhtä kaikki kiitosta päävalmentajalta, jonka mukaan niin sanottu sukupolvenvaihdos on sujunut odotetusti. Nylund tiesi, ettei luvassa ole helpoin kausi.

– Oli tiedossa, ettei joukkueessamme ole paljon kokeneita pelaajia, mutta nyt sitä kokemusta karttuu. Tässä täytyy vain ymmärtää realiteetit. Ei saa vajota epätoivoon, jos häviää pelin, Nylund aprikoi.

Samaan hengenvetoon päävalmentaja myöntää, että joukkue tarvitsee pisteitä. Pahin mahdollinen skenaario on se, että Karhuille käy kuin raumalaisjoukkue SalBalle, joka putosi ensin Salibandyliigasta ja heti perään Divarista.

– Meidän täytyisi saada sellaiset 23–24 pistettä, ja nyt pisteitä on kahdeksan. Tahdin täytyy nyt kiristyä, ja se on selvä, Nylund sanoo.

Päävalmentaja näkee Karhujen tilanteessa toisaalta myös mahdollisuuden. Nyt uudet pelaajat saavat sovitella sankarin viittaa harteilleen ja ottaa isompaa roolia kuin ennen.

– Monet kaverit ovat jo ottaneet isoja steppejä eteenpäin. Esimerkiksi Eero Vanhatalo ja Janne Kuusiluoto ovat nousseet selkeästi johtaviksi pelaajiksi, vaikka he eivät ole välttämättä päässeet aikaisemmin samanlaiseen rooliin.

Karhujen seuraava ottelu on Porissa 30. marraskuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut