51–0! Norsunluurannikko hävisi salibandyssä rumin lukemin - Urheilu - Satakunnan Kansa

"Päätetäänkö siellä kännissä näitä asioita?” – Norsunluurannikko hävisi salibandyn MM-karsinnoissa 0–51

Vain kuudella kenttäpelaajalla pelanneen Norsunluurannikon taistelu ei riittänyt MM-pronssimaa Sveitsiä vastaan. Kansainvälinen salibandyliitto päätti mitätöidä Norsunluurannikon tulokset karsinnoissa, mutta joukkue saa silti pelata kaikki ottelunsa.

Karsinnat Suomessa järjestettäviin MM-kisoihin ovat käynnistyneet.

30.1.2020 20:02

Salibandyperhe sai uuden jäsenen, kun Norsunluurannikko liittyi mukaan karsintoihin paikasta Suomessa joulukuussa käytäviin MM-kisoihin. Ensimmäinen karsintaottelu Sveitsiä vastaan osoitti työtä olevan vielä paljon edessä.

Edellisissä MM-kilpailuissa pronssia saavuttanut Sveitsi antoi ensikertalaisille tylyä kyytiä viemällä ottelun nimiinsä lukemin 51–0. Sveitsiläiset viimeistelivät kovalla prosentilla, mutta esimerkiksi karvauksen olemattomuus paljasti heidän myös antaneen uudelle tulokkaalle normaalitasoa enemmän siimaa.

Norsunluurannikon liittymistä mukaan salibandytoimintaan voisi kuvailla ensikosketuksen perusteella vain PR-kaunisteluna kansainvälistymisestä puhuttaessa. Pelaamisen taso oli nätistikin sanoen puuhastelua.

Joukkue koostui esimerkiksi vain kuudesta kenttäpelaajasta, joten vaihtoja norsunluurannikkolaiset eivät juurikaan päässeet hyödyntämään. Lajin sääntöjen sisäistämisessä ja esimerkiksi oikeissa mailaotteissa oli myös hakemista.

Norsunluurannikko pelaa muiden maiden tapaan karsintaturnauksessa neljä ottelua neljässä päivässä. Päätös ottaa tasoltaan selvästi muita huonompi, alimiehityksellinen maajoukkue mukaan karsintaturnaukseen on saanut osakseen rajua kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. Sanan säilä on sivaltanut nimenomaan kansainvälistä salibandyliittoa, ”Norsut” ovat keränneet osakseen lähinnä sympatiaa.

Suomen salibandytähti Peter Kotilainen kritisoi kansainvälistä salibandyliittoa IFF:ää voimakkaasti Twitterissä.

– Päätetäänkö siellä kännissä näitä asioita? Kotilainen kysyy twiitissään, jonka voit katsoa tästä.

Viisumiongelmia

IFF tiedottaa sivuillaan, että Norsunluurannikon tulokset MM-karsinnoissa mitätöidään. IFF:n mukaan kaikki joukkueen pelaajat eivät saaneet viisumia, minkä takia kenttäpelaajia on mukana vain kuusi. Lisäksi Sveitsiä vastaan pelannutta maalivahtia ei ollut merkitty alkuperäiseen kokoonpanolistaan, eikä hän olisi saanut täten pelata.

IFF antaa Norsunluurannikon pelata ottelut normaalisti, mutta tuloksia ei huomioida MM-karsinnoissa. IFF:n mukaan pelaamisella halutaan kouluttaa ja kehittää Norsunluurannikon joukkuetta.

IFF:n mukaan päätöksen ovat hyväksyneet Norsunluurannikon, Belgian, Venäjän ja Sveitsin joukkueet, jotka pelaavat samassa karsintalohkossa.

– On erittäin valitettavaa, että Norsunluurannikko ei saanut täyttä joukkuetta karsintoihin. IFF:n mielestä on kuitenkin hyvä asia salibandyn tulevaisuudelle Afrikassa, että Norsunluurannikon joukkue pääsi Slovakiaan kokemaan, mistä MM-karsinnoissa on kyse, IFF:n suomalainen pääsihteeri John Liljelund sanoo tiedotteessa.

Muitakin murskavoittoja

Karsintojen avausotteluissa nähtiin myös muutamia muita ylikävelyitä. Viro nuiji Britannian 17–1 ja Venäjä Belgian 11–2.

Kyseessä on uusi maailmanennätys miesten kansainvälisissä otteluissa. Naisten puolella Ruotsi pisti Ranskaa pataan 61–0 viime vuonna.

Isäntämaana Suomen ei tarvitse karsia paikasta kisoihin lainkaan. Maailmanmestaruuskilpailut käydään Helsingissä 4.-12. joulukuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut