Taitoluisteluliitto vahvistaa HS:lle: Kohuvalmentaja Mirjami Penttisen "tapa itsesi" -huudot ovat totta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Taitoluisteluliitto vahvistaa HS:lle: Kohuvalmentaja Penttisen "tapa itsesi" -huudot ovat totta

Taitoluisteluliitto ei halua julkaista kurinpitopäätöstä kokonaisuudessaan.

Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtajan mukaan väitteet Mirjami Penttinen huutingistä ovat totta.

23.1.2020 22:25

Suomen Taitoluisteluliitto ei aio julkaista kurinpitolautakunnan koko päätöstä Mirjami Penttisen kilpailukiellosta, kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin Luistinklubin muodostelmaluistelupäävalmentaja ja Team Uniquen valmentaja Penttinen sai 12 kuukauden kilpailukiellon toistuvien epäeettisten metodiensa vuoksi.

Helsingin Sanomat haastatteli liiton toiminnanjohtajaa Outi Wuorenheimoa. Toiminnanjohtajan mukaan Ylen ensin julkaisemat tiedot Penttisen huutoringistä ja ”tapa itsesi” -kehotuksista ovat totta ja niitä on käytetty päätöksen takana.

Huutoringissä Penttinen on määrännyt yhden valmennettavansa muiden joukkuelaisten keskelle haukuttavaksi. Lisäksi on hän on väitteiden mukaan sanonut valmennettavilleen ”olisi ehkä helpompi, jos sä tappaisit ittes”.

Kurinpitopäätöstä ei julkaista kokonaisuudessaan valmennettavien suojelemiseksi. Helsingin Sanomien mukaan kurinpitolautakunta on joutunut arvioimaan, mitkä esitetyistä väitteistä ja näytöstä ovat totta ja mitkä eivät.

Lähde: Helsingin Sanomat

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: