Ian Holloway ylistää Teemu Pukkia: ”Paras hankinta, jonka olen koskaan nähnyt ilmaisella siirrolla” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Teemu Pukki saa huimaa ylistystä entiseltä valioliigamanagerilta: ”Paras hankinta, jonka olen koskaan nähnyt ilmaisella siirrolla”

Maaleja mättävä Teemu Pukki on valloittanut Englannin Valioliigan myrskyn lailla.

Teemu Pukki on tällä hetkellä rakastettu pelaaja Englannissa.

23.8.2019 7:31

Norwich Cityn maaliahne suomalaishyökkääjä Teemu Pukki on viime kauden Mestaruussarjan maalikuninkuudellaan ja kahden valioliigaottelun neljällä osumallaan aiheuttanut ylistyksen tulvan, joka tuntuu vain kasvavan syksyn lähestyessä.

Nyt kehukuoroon on liittynyt englantilainen Ian Holloway, joka tunnetaan muun muassa Leicesterin, Blackpoolin, Crystal Palacen ja Queens Park Rangersin entisenä managerina.

Nykyään asiantuntijatehtävissä pelistä puhuva Holloway puhui Pukista valioliigaviikonlopun alla brittiläisen Talk Sportin vieraana.

– Teemu Pukki on paras hankinta, jonka olen koskaan nähnyt ilmaisella siirrolla. Viime viikonloppuna (Newcastlea vastaan) hänen maalinsa... Ihmiset ovat sanoneet, että hän ei tule tekemään juurikaan maaleja. Pahoittelut, mutta kyllä hän tekee, Holloway hehkuttaa.

– Entä hänen volleynsa? Aivan valtavan upea.

Pukki siirtyi Norwichiin runsas vuosi sitten kesällä 2018 tanskalaisseura Brøndbystä sopimuksensa päätyttyä, joten täksi kaudeksi Valioliigaan nousseen norfolkilaisseuran ei tarvinnut maksaa kööpenhaminalaisille lainkaan siirtokorvausta.

Kauden 2017–2018 jälkeen QPR:n putoamisen jälkeen ilman manageripestiä ollut Holloway nousi aiemmin tällä viikolla otsikoihin Britanniassa erään toisen lausuntonsa jälkeen.

Holloway väitti jalkapallon nykyisen kiistanalaisen käsivirhetulkinnan olevan muiden kuin brittien keksintöä. Hän kiitteli Ison-Britannian tulevaa eroa EU:sta ja toivoi sen korjaavan asian laidan.

Todellisuudessa jalkapallon säännöistä sovitaan brittiläisten jalkapalloliittojen ja Fifan muodostamassa elimessä IFAB:issa. Kansainvälisellä jalkapalloliitolla Fifalla on käytössään neljä ääntä, ja perustajaliitoilla Englannilla, Walesilla, Skotlannilla ja Pohjois-Irlannilla on kullakin yksi ääni, kun sääntömuutoksista äänestetään.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos