Onko Leeds matkalla mahtipeliin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Marcelo Bielsan taktiikat tekemätön paikka Frank Lampardille - Leeds matkalla mahtipeliin?

Leeds lähtee joukkueiden toiseen kohtaamiseen 1–0-johtoasemasta.

15.5.2019 14:57

Englannin Mestaruussarjan toinen nousukarsintavälieräpari saa tänään päätöksensä, kun Leeds isännöi Derbyä. Leeds pääsee toiseen osaan 1–0-johtoasemasta. Näissä peleissä ei tunneta vierasmaalisääntöä.

Päivän kiinnostavin peli

Leedsin ja Derbyn nousukarsintavälierän avausosassa Derbyssä kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue - Leeds. Derby sai kotipelissään luotua maaliodottamaa vain 0,2 maalin arvosta (ei yhtään laukausta maalia kohti). Leedsin kohuttua ja kehuttua manageria Marcelo Bielsaa on lähtökohtaisesti pidetty hyökkäävän ja runsasmaalisen pelin edustajana, mutta osaa mies luoda pelitavallaan myös hyvän puolustuskonseptin.

Avauspeli olikin Bielsan taktinen näyttö ja näytös Derbyn melko tuoreelle managerille Frank Lampardille. Derby jäi etenkin hyökkäyspelinsä osalta niin sanotusti lähtökuoppiinsa. On vaikeaa uskoa Lampardin esikuntineen keksivän nyt tähän toiseenkaan osaotteluun mitään maata mullistavaa (vallankin, kun Leeds voitti jo perussarjassa Derbyn kahteen kertaan yhteismaalein 6–1).

Derby joutuu nyt jossain vaiheessa avaamaan peliään avausottelua enemmän - luultavasti sen taktiikka on jo lähtöön rohkeampi. Monissa liemissä kiehauteltu Bielsa varmasti osaa haistella tämän ja vastata haasteeseen. Materiaaliltaan Leeds on Derbyä parempi, sen lähtötilanne otteluun on helpompi ja kotiedullekin kuuluu antaa jokin paino.

Kaiken tämän jälkeen olen valmis yhtymään Veikkauksen (kertoimet 1,65/3,85/4,90) näkemykseen siitä, että Leeds on tässä ottelussa suursuosikki. Uskon Leedsin etenevän tästä parista nousukarsintafinaaliin Wembleylle (pelataan 27.5).

Vedonlyönnillisesti ottelun paras haku on Leedsin yli yhden maalin voitto (kohde 4241, kerroin 2,90). Peli alkaa kello 21.45.

Päivän paras vetovihje

Keskiviikon paras pitkävetohaku löytyy MM-kisojen USA-Iso-Britannia-ottelusta. Iso-Britannia on jo ehtinyt odotusten mukaisesti osoittamaan, ettei se kuulu tälle sarjatasolle. 0–8 ja 0–9-tappiot Kanadalle ja Tanskalle kertovat ihan tarpeeksi joukkueen potentiaalista.

Tässä ottelussa tulos on luonnollisesti täysin riippuvainen siitä, miten USA:n pelaajat jaksavat henkisesti tai fyysisesti olla ottelussa läsnä. Kun Iso-Britanniaa painaa vielä varmasti myös eilinen peli, on tässä paikat todelliselle löylytyksellekin.

USA saattaa välipäivän jälkeen olla ihan vireessäkin. Toki se toinenkin vaihtoehto on aina olemassa. Oikea tasoero näillä joukkueilla liikkuu 15-20 maalin lukemissa, joten melko suurestakin USA:n höntsäilyvaarasta huolimatta tässä voi ottaa pienen pelin USA:n yli 8,5 maaliin kertoimella 1,70 (kohde 8890).

Myös Saksa-Slovakia-ottelusta kannattaa huomioida, että Veikkaus lupaa ainakin vihjeen kirjoitushetkellä Slovakian menestyksistä markkinoiden korkeimpia kertoimia. tämä peli alkaa kello 21.15.

Päivän pelit: 8890: USA yli 8,5 maalia (kerroin 1,70).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 46/90, palautusprosentti 96%

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut