Leijonat ei saa armoa Venäjän mediassa: ”Revimme Suomen hitaasti kappaleiksi” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Venäjän asiantuntijat eivät anna armoa Leijonille: ”Revimme Suomen hitaasti kappaleiksi”

Venäjän jääkiekkoasiantuntijat lähtevät Leijonat-kohtaamiseen jopa harvinaisen voitonvarmoina.

25.5.2019 12:14

Asetelma on päivänselvä: Leijonat on MM-välierässä vieläkin suurempi altavastaaja kuin puolivälierässä Ruotsia vastaan. Kansakunnan nimekkäimmistä megatähdistä koostuva Venäjä on paraatimarssinut MM-jäillä voitosta voittoon. Puolivälierä Yhdysvaltoja vastaan oli ensimmäinen ottelu, jossa 4–3 voittaneet punanutut joutuivat edes pieniin hankaluuksiin.

Venäjän mediassa asiantuntijat eivät anna nimettömille Leijonille juurikaan mahdollisuuksia. Jalkeilla on jopa yksi maan kaikkien aikojen hurjimmista MM-ryhmistä.

MM-hopeaa pelaajaurallaan voittanut Amur Habarovskin apuvalmentaja Aleksandr Judin latasi tylyn ennusteen Championat-sivustolla. Hänen mukaansa Leijonilla ei juuri ole mahdollisuuksia.

– Jos pelaajiemme syötöt osuvat lapoihin, revimme tämän Suomen hitaasti kappaleiksi, sillä kiekko kulkee nopeammin kuin he luistelevat. Pelaajiemme taso on erittäin korkea. Kuka tahansa pystyy murtautumaan läpiajoon ja tekemään maalin. Voitto on meidän, Judin lataa.

Judin ei usko edes, että Leijonilla olisi mahdollisuuksia henkiseen sodankäyntiin ja ihon alle pääsyyn. Siksi hän pitää Suomea miellyttävämpänä vastuksena kuin Kanadan toisessa välierässä kohtaavaa Tshekkiä.

– Tshekit pääsevät ihon alle. He sylkevät ja tönivät. Suomalaiset vain luistelevat nopeasti.

Vahvuudet

Uhkakuviakin asiantuntijoiden haastattelussa sentään nousee esiin. Takavuosien KHL-jyrä ja MM-hopeamitalisti Aleksandr Guskov korostaa, että Venäjällä on kyllä asioita, joita kannattaa pelätä.

– Jos puhutaan siitä, mitä Venäjän joukkueen tulee pelätä, ne ovat vastahyökkäykset. Alkaen (Kaapo) Kakosta ja päättyen kokeneempiin pelaajiin, kaikki pystyvät ratkaisemaan. Se nähtiin vaikkapa jatkoajalla Ruotsia vastaan. Hieno laukaus (Sakari) Manniselta, ja Ruotsi lähti kotiin. Meidän täytyy siis puolustaa erittäin huolellisesti.

Toiseksi vahvuudeksi Guskov nostaa yleisesti tiedossa olevan asian. Leijonien nykyjoukkue on ollut kasassa poikkeuksellisen pitkään, joten joukkuetoverien metkut ovat tuttuja.

– Olen samaa mieltä siitä, että Suomea voi sanoa MM-kisojen eniten (yhdessä) pelanneeksi joukkueeksi. Joukkue on kiertänyt koko vuoden, ja (Jukka) Jalonen tuntee joukkueen kyvyt. Lisäksi on monia esimerkkejä siitä, että tähdetön joukkue voittaa ja saavuttaa tuloksia.

– Käytäntö osoittaa, että kun joukkue on terve organismi, jossa sairauksille ei ole sijaa, kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

Myös Guskov toki uskoo, ettei vastassa ole mikään virheetön joukkue. Hänkin pitää Venäjää suurena suosikkina.

– Lohko-ottelut näyttivät, että suomalaiset eivät ole synnittömiä. Puolustuksessa on aukkoja, ja muissakin osissa on vikoja. Joukkuepeli ei aina ratkaise kaikkea.

Se, mitä mikäkin ratkaisee, nähdään tänään Suomen aikaa alkaen kello 16.15.

Venäläisasiantuntijat uskovat, että Venäjä suorittaa riemumarssin MM-finaaliin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut