Kannattajien kentälle juoksusta 10 000 euron sakot Palloliitolle - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kannattajien kentälle juoksusta 10 000 euron sakot Palloliitolle – UEFA otti EM-kisapaikkajuhlinnan jälkikäteen kurinpitokäsittelyyn

Riehakas kisapaikkajuhla tuo sittenkin Palloliitolle 10 000 euron sakkorangaistuksen. Suomi voitti Liechtensteinin 3–0 Helsingissä marraskuussa ja varmisti EM-kisapaikan 2020.

22.11.2019 16:50 | Päivitetty 14.12.2019 10:10

Toisin kuin Lännen Media kertoi 22. marraskuuta, Suomi ei säästynyt sakoitta Liechtenstein-ottelun jälkeisestä EM-kisapaikan juhlinnasta.

UEFA ilmoitti, että Palloliitto saa 10 000 euron sakon kannattajien kentälle menosta. Tiedon välitti perjantaina Lännen Medialle Palloliiton tiedottaja Mikael Erävuori.

Aiemmin 22.11. LM kirjoitti, että Suomi säästyisi sakoilta, koska UEFA ei ollut aloittanut kurinpitomenettelyä Suomi–Liechtenstein-ottelun jälkeen.

Sittemmin kävi ilmi, että UEFA aloitti kurinpitomenettelyn Suomea vastaan myöhemmin kuin monissa muissa kierroksen otteluissa.

Maanantaina Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande vahvisti LM:lle, että Palloliitto antoi vastineensa ja odottaa päätöstä tällä viikolla.

Alun perin Casagrande kertoi odottaneensa 10 000–30 000 euron sakkoa.

Sakon suuruus kertoo ymmärryksestä

Kymmenentuhannen euron sakko on UEFA:n rangaistusskaalan alapäässä.

Vaikka kentällä oli vähintään useita satoja suomalaiskannattajia, pelaajat ja tuomarit pysyivät turvassa.

UEFA on kuluvan vuoden aikana jakanut kurinpitotoimina useiden kymmenientuhansien eurojen sakkoja ja jopa sulkenut katsomon osia tai koko stadioneita rikkeen tehneen joukkueen seuraavista kotiotteluista.

Yleisiä sakotusaiheita eurooppalaisessa jalkapallossa ovat kentälle menon lisäksi erilaiset ilotulitteet katsomossa ja esineiden heittely kentälle sekä rasistiset laulut ja kyltit.

Suomen Palloliitto ansaitsee pelkästään EM-kisoihin osallistumisesta yli yhdeksän miljoonaa euroa UEFA:lta, joten sakko ei turmele liiton taloutta.

Juttua on korjattu 14.12. kello 10.08 tiedolla UEFA:n asettamasta sakosta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos