KooKoo ja HPK avaavat Liigan talvikierroksen – paremmin taukonsa viettänyt voittaa - Urheilu - Satakunnan Kansa

KooKoo ja HPK avaavat Liigan talvikierroksen – "Tekisi mieli antaa pieni etu kokeneemman valmentajan joukkueelle”

Antti Pennanen aikoo seurata Antti Tuomiston otteita ja pelinopeutta tarkkaan, kun yliopistopelit alkavat.

12.11.2019 11:03

Liiga jatkuu tiistaina kymmenen päivän tauon jälkeen. Tauoilta paluissa joukkueiden päivän vire määrittää hyvin usein voittajan.

Päivän kiinnostavin peli

Liigan tämän kauden pisin ottelutauko on takana. KooKoo palaa peleihin kymmenen päivän ja HPK 11 päivän huililta.

Taukojoukkueiden otteluissa perusluokkaa enemmän voittajaa määrittää se, missä vireessä tauolta palaajat ovat. Jos vain toinen joukkue palaa, vaikka kymmenen päivän paussilta, on pelanneella selvä tuntuma- ja vire-etu puolellaan.

Molempien palatessa tauoilta kuuluu arvioida mahdollisuuksien mukaan sitä, miten valmennukset ovat tauon käyttäneet ja etenkin sitä, miten viime päivien herkistelyvaihe on mennyt.

Tästä näkökulmasta tekisi mieli antaa pieni etu kokeneemman liigavalmentajan HPK:lle.

HPK:lle kuuluu antaa myös hienoinen revanssietu, sillä juuri ennen taukoa se hävisi kotonaan KooKoolle 1–5, vaikka pelitapahtumien ja maalipaikkojen perusteella se ei ollut ottelussa huonompi osapuoli.

Kotiedulle en anna keskimääräistä painoa, sillä kumpikaan joukkue ei pelitavallisesti tai tuloksellisesti ole ollut tällä kaudella erityisen kotiriippuvainen.

KooKoo on saalistanut kotonaan 16 pistettä ja vieraista 13. HPK:n vastaavat saldot ovat kotona 13 ja vieraissa 15 pistettä. Myös maalivahtirintamalla on tasaista, eikä siitäkään kuulu laskea varsinaista etua kummallekaan.

Veikkaus asettaa KooKoon ottelussa selvään (lopullisen voiton kertoimet 1,56–2,43) suosikin asemaan. Itse pidän ottelun voimasuhteita tasaisempina ja vetoja kannattaa katsella vierasjoukkueen suunnasta.

Maalimäärällisesti yli 4,5 maalin tulos ei yllättäisi lainkaan. Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Geoffrey Kinradella ja Kyle Chipchuralla vahvistunut Severstal kiinnostaa sen verran, että se pääsee rajatapauksena kupongille asti. Lopullisen voiton kerroin kotiottelussa Barysia vastaan on 2,35.

Severstal aloitti sarjan pirteästi. Se voitti 13 ensimmäisestä ottelustaan kuusi. Ei saldo mikään hirmuinen ole, mutta joukkueen oletettuun tasoon nähden se oli hyvä. Myös peliesitykset olivat pirteitä.

Etenkin kotonaan nopeajalkainen joukkue pystyi hyvin haastamaan itselleen sopivan tasoisia joukkueita.

Ennen sarjatauko Severstalille tuli selvä väsy, ja joukkue keräsikin kahdeksan ottelun tappioputken. Tauolla on saatu latailla akkuja, enkä yllättyisi yhtään, vaikka tänään nähtäisiin "alkukauden" virtava Severstal.

Joukkue on myös vahvistunut kahdella kokeneella KHL-sotaratsulla Geoffrey Kinradella ja Kyle Chipchuralla. Kyseiset herrat eivät ole mitään varsinaisia tähtipelaajia ole, mutta juuri Severstalin tapaiseen joukkueeseen kaksikko saattaa hyvinkin sopia tuomaan tiettyä rutiinia ja tasapainoa. Itse lasken heidät lähtökohtaisesti vahvistuksiksi.

Myös Barys jäi tauolle viiden ottelun tappioputkessa, joten sekin on pieni arvoitus. Barys on joukkueista parempi, mutta annetuilla kertoimilla ja juuri näistä lähtökohdista Severstalia tekee vähän mieli kokeilla. Ottelua alkaa kello 18.

Päivän pelit: 6554 Severstal-Barys 1 (kerroin 2,35).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 88/167, palautusprosentti 98.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos