Tiistain vetovihje löytyy Axevallan raveista – Alaska Kronos illan tähti - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tiistain vetovihje löytyy Axevallan raveista – Alaska Kronos illan tähti

Kuvituskuva.­

14.4.2020 17:45

Tiistain pelimaailman urheilullinen helmi löytyy Axevallan raveista.

Päivän kiinnostavin peli

Axevallan kuudennessa lähdössä kilpaileva 4-vuotias Alaska Kronos on ikäluokkansa parhaita tammoja Ruotsissa. Viime vuonna Alaska Kronos sijoittui 3-vuotiaiden tammojen suurkilpailussa Kriteriumissa toiseksi vain Diana Zetille häviten raskaan kuolemanpaikkajuoksun jälkeen.

Koko kauden kymmenessä kisassaan Alaska Kronos oli kuusi kertaa kahden parhaan joukossa. Varsinkin Kriteriumin näyttö oli niin hyvä, että Alaska Kronosta on syytä pitää huippulupauksena.

Tämän kauden Alaska Kronos avasi maan pääradalla Solvallassa maaliskuun lopussa keulavoitolla toista kovaa hevosta Ganga Baeta vastaan.

Vaikka Ganba Bae lopussa Alaska Kronosta lähestyikin, paluuesitys oli hyvä. Tähän starttiin Alaska Kronoksen on lupa odottaa edelleen parantavan.

Tänään vastassa ei ole aivan saman tason menijöitä, vaikka esimerkiksi Milady Grace ja Schweppes varmasti ovatkin "tavallisiin lähtöihin" kovia hevosia.

Vaikkei varsoilla voittosummiin kannatakaan kovin paljon kiinnittää huomiota, niin juuri tässä lähdössä hevosten urallaan toistaiseksi tienaamat voittorahat kertovat hyvin lähdön luonteen; Alaska Kronoksella on tilillään enemmän tienestejä kuin kisan muilla tammoilla yhteensä.

Kun Alaska Kronos on lisäksi nopea starttari, ja tässä vastustajat luultavasti vielä kunnioittavatkin sitä, tamma pääsee hyvin todennäköisesti nopeasti keulapaikalle hallinnoimaan juoksua. Tästä Alaska Kronoksen on normaalina käytännössä mahdotonta kuvitella häviävän tätä lähtöä.

Edes pitkän matkan (2640 metriä) en usko nyt aiheuttavan ylimääräistä tappion riskiä, sillä esimerkiksi juuri viime vuoden Tammakriteriumissa Alaska Kronos esitti vahvuutta ja kestävyyttä.

Pitkävedossa Alaska Kronoksen 1,62-kerroin on varsin mielenkiintoinen, ja T64-peliinkin siitä saa todella usein osuvan varman.

Lähtö starttaa kello 21.14. T64-peli menee kiinni kello 20.30. Pitkävedossa kohde sulkeutuu kello 19.30.

Suomalaisväriä lähdössä edustaa Katja Melkon valmentama Love No Pain.

Päivän paras vetovihje

Kansainvälisesti vertaillen Alaska Kronoksen kerroin on ainakin vihjeen kirjoitushetkellä selvästi markkinoiden korkein. Oma arvioni sen voitolle 63 prosenttia, joten kyseessä on näkemykseni mukaan jopa ylikerroin.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 20/31/122 prosenttia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?