Pystyykö Brentford haastamaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pystyykö Brentford haastamaan sarjan kovimman kotijoukkueen Valioliigan nousutaistopelissä?

Brentfordin Julian Jeanvier hakee onnistumisia illan paikallispelissä.

13.3.2020 11:59 | Päivitetty 13.3.2020 13:15

Perjantain pelivalinta on Englannin Mestaruussarjan Fulham–Brentford-ottelu.

Päivän kiinnostavin peli

Fulhamin ja Brentfordin kohtaamisella on iso panos ajatellen ensi kauden valioliigapaikkaa. Mestaruussarjasta nousee suoraan Valioliigaan kaksi parasta joukkuetta ja neljä seuraavat pelaavat nousukarsinnat. Tällä hetkellä Fulham on kolmantena ja Brentford neljäntenä.

Joukkueiden vireissä ei ole tällä hetkellä merkittävää eroa. Kumpikaan ei ole tuloksellisesti aivan huipputikissä. Fulham on voittanut viidestä viime pelistään kaksi ja Brentford vain yhden. Pelillisesti kummankaan tekeminen ei ole vaisuista tuloksista huolimatta mitenkään huonoa.

Kokoonpanosta Fulhamilta puuttuvat tärkeän Joe Bryanin ohella Josh Onomah, Alfie Mawson ja Terence Kongolo. Brentfordin merkittävin puutos on keskikentän Mathias Jensen poissaolo. Myös Kamohelo Mokotjosta olisi hyötyä kentällä.

Yksi huomioitava seikka ottelussa on Fulhamin kotovahvuus, vaikka kyseessä Lontoon derby onkin. Fulham on tällä kaudella ollut sarjan kovin kotijoukkue saldolla 12–2–5, maalit 32–21.

Kaiken kaikkiaan hyvin tasaisesta ottelusta puhutaan. Markkinoilla ottelu on hinnoiteltu tasabookiksi. Kun Veikkaus tarjoaa otteluun kuitenkin Brentfordille aika selkeääkin suosikkiasemaa kertoimilla 2,70/3,35/2,45, kannattaa vetoja miettiä mieluummin kotijoukkueen kantilta. Ottelu alkaa kello 21.45.

Englannin Mestaruussarjan kärki

1) Leeds 71 pistettä

2) WBA 70

3) Fulham 64

4) Brentford 60

5) Nottingham 60

6) Preston 56

7) Bristol City 55

8) Millwall 54

9) Cardiff 54

10) Blackburn 53

Päivän paras vetovihje

Vedonlyönnillisesti Fulham–Brentford-ottelun maistuvin haku on kohteen 5412 molemmat joukkueet tekevät maalin kertoimella 1,63. Sekä Fulham että Brentford ovat koko kauden maalimäärätilastoissa hieman keskimääräistä vähämaalisempia joukkueita, mutta ei kumpaakaan voi mitenkään leimallisen vähämaalisena pitää. Molemmilta löytyy hyökkäyspäästä tähän sarjaan varsin päteviä pelaajia.

Joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Brentfordin 1–0-kotivottoon, mutta siitäkin ottelusta kannattaa huomioida, että toteutunut maalimäärä ei vastannut lainkaan ottelun maalipaikkoja tai luotua maaliodottamaa (2,7–0,7).

Tässäkin näen molempien maalaamisen Veikkauksen arvioita todennäköisempänä skenaariona. Arvioni tuolle on 60 prosenttia.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 20/29/131%

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos