Tyhjät katsomot ja pelit jossain muualla kuin joukkueiden kotihalleissa? – NHL etsii edelleen keinoja, joilla jatkaa kauttaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tyhjät katsomot ja pelit jossain muualla kuin joukkueiden kotihalleissa? – NHL etsii edelleen keinoja, joilla jatkaa kauttaan

Tässä vaiheessa lienee selvää, että jos NHL:n kausi 2019–2020 pelataan loppuun, ottelut järjestettäneen ilman yleisöä.

NHL:n komissaari Gary Bettmanilla riittää mietittävää.

19.4.2020 21:00

Kanadalaislehti Edmonton Journalin jääkiekkokolumnisti Bruce Garrioch kirjoittaa, että jos NHL-kausi 2019–2020 jatkuu, fanit voivat todennäköisesti katsoa otteluita vain televisiosta.

Garriochin mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump käytännössä vahvisti asian torstaisessa tiedotustilaisuudessaan.

Trump sanoi Garriochin mukaan torstaina, että urheilutapahtumat aloitetaan aikanaan ilman yleisöä, ja katsojat pääsevät porrastetusti takaisin katsomoihin sitä mukaa kuin koronapandemia hellittää.

– Fanit saattavat istua alkuun kahden penkin päässä toisistaan, mutta palaamme lopulta normaaliin tilanteeseen sitten, kun virus on poissa, Trump kertoi.

”Mitä jos jokin joukkue sairastuu?”

Yksi ongelma esimerkiksi NHL:n tapauksessa on se, että jääkiekkoa pelataan vain isoissa kaupungeissa eli juuri siellä, missä koronavirusongelma on suurin.

Garrioch kirjoittaa, että esimerkiksi New Hampshiren osavaltion kuvernööri Chris Sununu on keskustellut NHL-komissaari Gary Bettmanin kanssa siitä, voisiko NHL:n pelejä pelata poikkeuksellisesti New Hampshiressä.

– Se olisi kiinnostava mahdollisuus New Hampshirelle, mutta kuinka pelaajat pystyisivät esimerkiksi pitämään etäisyyttä toisiinsa? Sununu pohti bostonilaisen radiokanavan haastattelussa perjantaina.

Komissaari Bettman sanoi Garriochin mukaan CNN:lle viime viikolla, että kaikki mahdolliset vaihtoehdot ovat pöydällä, koska yhtäkään vaihtoehtoa ei kannata sulkea pois.

Sununu huomauttaa kuitenkin, ettei otteluiden järjestäminen ole yksinkertaista edes katsojitta.

– Mitä jos jokin joukkue sairastuu? Haluavatko joukkueet tulla pukuhuoneisiin ja hikoilemaan? Heidän (NHL:n) on punnittava näitä asioita ennen kuin otamme enemmän askeleita eteenpäin, mutta keskustelemme kyllä tästä, Sununu sanoi.

Uusi keskustelu alkuviikolla

Garriochin mukaan Bettman ja NHL:n varakomissaari Bill Daly keskustelevat liigan tilanteesta seurojen omistajien kesken alkuviikolla.

– Lääketieteen asiantuntijoilla on poikkeavia näkemyksiä aiheesta, mutta yksi, josta heistä jokainen tuntuu olevan yhtä mieltä, on se, että olisi huono idea olla isossa yleisössä. Olisi siis yllättävää nähdä ketään katsomossa lähiaikoina, kun jääkiekko jatkuu, Garrioch kirjoittaa.

Lisävaikeuksia NHL:lle tuottaa se, että Kanada ja Yhdysvallat päättivät perjantaina pitävänsä yhteisen rajansa kiinni toistaiseksi.

Garrioch myös kirjoittaa, että kumpikin valtio on asettanut matkustuskieltoja ulkomaisille matkailijoille, ja monet eurooppalaiset pelaajat ovat palanneet koteihinsa odottamaan, kuinka tilanne etenee.

NHL jäi tauolle 12. maaliskuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut