Dopingkohu Kenian ympärillä paisuu: Kaksi huippujuoksijaa sivuun juuri ennen Dohan MM-kisoja - Urheilu - Satakunnan Kansa

Dopingkohu Kenian ympärillä paisuu: Kaksi huippujuoksijaa sivuun juuri ennen Dohan MM-kisoja

Kenia joutui tekemään muutoksia yleisurheilun MM-joukkueeseensa dopingtestaukseen liittyvän sääntörikkomuksen vuoksi.

Michael Kibet ei saa osallistua Dohan 5000 metrin kilpailuun.

25.9.2019 11:03

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on estänyt Michael Kibetiä ja Daniel Simiyua saamasta osallistumisoikeutta Dohan MM-kilpailuihin.

Kenian karsinnoissa MM-paikkansa varmistaneet juoksijat eivät saa kilpailla, koska heidän kohdallaan urheilun etiikkaa valvovan Athletics Integrity Unitin (AIU) testivaatimukset eivät täyttyneet.

Kenialaislehti Daily Nationin mukaan Kibet ja Simiyu on kilpailujen yhteydessä testattu useasti, mutta miehiltä puuttuu tarvittava määrä kisojen ulkopuolisia testinäytteitä.

Kibetin ja Simiyun piti osallistua kisoissa 5000 metrin matkalle. Heidän paikkansa ottavat Nicholas Kimeli ja Jacob Krop. Matkan alkuerät juostaan heti kisojen avauspäivänä perjantaina.

Kenian MM-joukkuetta on riepoteltu kovassa kohussa sen jälkeen, kun saksalaiskanava ZDF julkaisi dopingreportaasinsa sunnuntaina.

Ohjelmassa näytettiin kaksi Kenian MM-kisajoukkueen urheilijaksi väitettyä henkilöä piikitettävänä. Haastatellun lääkärin mukaan kyse oli eposta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut