Valioliigaseurat hyväksyivät pienryhmäharjoitukset yksimielisesti – kriitikkokin tyytyväinen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Valioliigaseurat hyväksyivät pienryhmäharjoitukset yksimielisesti – kriitikkokin tyytyväinen

Pelaajat jaetaan 4-5 urheilijan ryhmiin, ja kaikki rojut täytyy desinfioida kulmaliput mukaan lukien.

Arsenalin ja West Hamin pelaajat välttelivät kättelemistä hetkeä ennen kuin Valioliiga laitettiin tauolle.­

18.5. 19:23

Lontoo

Valioliigaseurat aloittavat tiistaina harjoittelun pienryhmissä. Koronapandemian tauolta palattiin ensin yksilöharjoituksiin, ja maanantaina joukkueet sopivat kokouksessaan seuraavat askeleet keskeytyneen pelikauden jatkamiseksi loppuun kesäkuun puolivälistä alkaen.

Harjoittelun seuraavan vaiheen säännöistä jauhettiin yksimielinen päätös

Pienryhmissä täytyy säilyttää turvaetäisyydet eikä kontakteja sallita. Kulmaliput, pallot, keilat, maalikehikot, pelikenttä ja kaikki muut välineet desinfioidaan jokaisen harjoituksen jälkeen.

Pelaajille on ryhdytty tekemään koronatestejä, ja niitä jatketaan koko harjoituskauden ajan.

–  Varmistamme näillä tiukoilla säännöillä ja määräyksillä sen, että kaikki palaavat harjoituksiin mahdollisimman turvallisesti, Valioliiga tiedotti kokouksen jälkeen.

–  Kaikkien laji-ihmisten terveys ja hyvinvointi on nyt ehdottomasti tärkein asia. Sen takia joukkueet palaavat normaaliin harjoitteluun askel kerrallaan.

Bruce taipui kehuihin

Maanantain kokouksessa päätettiin vain harjoittelun seuraavasta vaiheesta. Normaali joukkueharjoittelu ja siihen liittyvät kontaktit sallitaan myöhemmin, ja joukkueharjoitteluun edetään ryhmäkokoja vähitellen kasvattaen.

–  Alamme suunnitella harjoitusten seuraavaa vaihetta yhteistyössä pelaajien, valmentajien seurojen sekä pelaaja- ja valmentajayhdistysten kanssa, liiga ilmoitti.

Maanantain kokouksessa hyväksytyt harjoittelun linjaukset tiedotettiin valmentajille jo viime viikolla.

Seurat hyväksyivät yksimielisesti myös kaikki kokoontumisrajoitukset. Julkiset kulkuneuvot ja joukkueen autot on kielletty kaikilta, ja jokaisen täytyy tulla ja poistua harjoituksista yksin.

Newcastlen manageri Steve Bruce on arvostellut harjoituskautta liian lyhyeksi, jos Valioliiga alkaa 12. kesäkuuta kuten on suunniteltu. Hän hyväksyi silti maanantain ratkaisut.

–  Toivon, että kaikki menee nyt hyvin ja voimme siirtyä harjoitteluun pienryhmissä. Uskon, että kaikki on tehty niin turvalliseksi kuin mahdollista, Bruce kertoi.

Pienryhmäharjoittelu tarkoittaa joukkueen jakamista 4–5 pelaajan osastoihin, jotka erotetaan toisistaan. Se takaa pelaajien turvaetäisyydet, kun joukkue käyttää kahta pelikenttää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?