Lexus Dream ja Joriini kultaloimisankarit – A.T.Veeti kohti kuninkuuskisaa kakkossijalta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Lexus Dream ja Joriini kultaloimisankarit – A.T.Veeti kohti kuninkuuskisaa kakkossijalta

Lexus Dreamin voitto ratkesi jo alkutohinoissa. Joriinin voitto oli tiukempi.

Lexus Dreamin voitti ratkesi nopeasti.

16.7.2020 21:32

Pori

Ari Moilasen ohjastama Lexus Dream ja Hannu Hietasen käskyttämä Joriini ovat vuoden 2020 kultaloimisankarit.

Lämminveristen voitto ratkesi käytännössä jo lähtötohinoissa, kun Lexus Dream pääsi johtopaikalle pikaisesti. Avauspuolikas mentiin sopuisasti 1.11,5-vauhtia, ja kierros lönkyteltiin 1.15,0.

Lexus Dreamin rinnalla ravasi viimevuotinen voittaja T.Rex ja kolmannella Cameron Evo.

Loppusuora ja viimeinen puolikas oli Markku Niemisen valmentaman 6-vuotiaan ruunan näytös. Se pakeni 09,0-aikaisella viimeisellä puolikkaalla selvään voittoon. 10 000 euron ykkösrahat tulivat vaatimattomalla kilometriajalla 1.13,2a/2100 metriä. Olli Koivusen Cameron Evo oli toinen ja lähtöön laukannut Justice Ås kolmas.

– Voiton suhteen ei ollut missään vaiheessa pienintäkään ongelmaa. Päästiin piikkipaikalle suosiolla, minkä jälkeen sain rauhoitettua vauhdin hiljaiseksi, kun kukaan ei tullut vaatimaan vauhtia, illan kolmannen voiton ohjastanut Moilanen totesi voittajahaastattelussa.

Suomenhevosten kultaloimessa käytiin loppusuoralla hieno taistelu voitosta A.T.Veetin, Joriinin ja Polaran kesken, mikä päättyi Hannu Hietasen ohjastaman ylistarolaisori Joriinin niukkaan voittoon ennen A.T.Veetiä ja Polaraa.

Lähtöauton takaa avasi piikkipaikalle Juha Länsimäen ohjastama euralaisen Pasi Teinin valmentama ja köyliöläisen Aapo Teperin kasvattama-omistama A.T.Veeti. Avauspuolikas taittui 1.20,0 ja kierros 1.22,5-vauhtia. Kierros maalista "Veetin" rinnalla ravasi toissavuotinen voittaja Polara. Joriini ravasi toisessa ulkoparissa, mistä nousi kolmannen kautta voittoon. Viimeinen puolikas taittu 1.21,0-vauhtia.

Voittoajaksi tuli 1.21,8a/2100 metriä. A.T.Veeti hävisi kymmenyksen.

Kärkikaksikko nähdään seuraavan kerran parin viikon kuluttua ajettavissa Seinäjoen kuninkuuskisassa.

– Takarivi ei haitannut Joriinin menoa, sillä päästiin pikaisesti hyvään paikkaan toiseen pariin ulos. Täytyy myöntää, että oli matkalla hieman tuuriakin, kun kolmatta ravannut Rokin Maksi laukkasi sopivasti viimeisessä kaarteessa ja päästiin ajoissa vapaalle radalle. Voitto tuli lopulta varmasti, sillä pumpulit pysyivät korvissa, Hietanen totesi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut