Paavo Arhinmäki haluaa selvittää voisiko urheilutapahtumissa olla enemmän kuin 500 katsojaa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Paavo Arhinmäki haluaa selvittää voisiko urheilutapahtumissa olla enemmän kuin 500 katsojaa

Paavo Arhinmäki on huolissaan urheiluseurojen taloustilanteesta.­

20.5. 16:02

Kansanedustaja, valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Paavo Arhinmäki (vas) haluaa selvittää, voitaisiinko urheilutapahtumiin ottaa enemmän yleisöä kuin hallitus ja aluehallinvirastot ovat linjanneet.

Jalkapallon ja pesäpallon pääsarjat käynnistyvät naisten osalta kesäkuussa ja miesten pääsarjat käynnistyvät heinäkuun alussa. Myös yleisurheilukausi on alkamassa.

Ainakin toistaiseksi niitä vielä koskee 500 katsojan yläraja.

– Olisi pikaisesti syytä selvittää asiantuntijoiden kanssa, voiko tästä rajasta mahdollisesti poiketa ylöspäin erityisjärjestelyillä, Arhinmäki ehdottaa.

Monilla stadioneilla on useita erillisiä katsomonosia ja tilaa yleisön väljään sijoitteluun riittävästi.

Esimerkiksi Veikkausliigassa pelaavan HJK:n ja HIFK:n käyttämän Töölön jalkapallostadionilla on paikat liki 11 000 katsojalle ja Tampereen Ratinaan sopii jopa 17 000 katsojaa.

Arhinmäen mukaan nyt pitäisi harkita, voisiko stadioneille arvioida katsomonosakohtaisia maksimiyleisömääriä.

– Jos erillisten katsomonosien turvallinen yhteiskapasiteetti ylittää 500 katsojaa, stadioneilla voitaisiin tällä tavalla sallia suurempi kokonaisyleisömäärä, Arhinmäki sanoo.

Arhinmäki on huolissaan urheiluseurojen taloustilanteesta. Jalkapallo- ja pesäpalloseurojen taloudessa lippu- myynti- ja sponsoritulot ovat isossa roolissa.

– Seurojen tulevaisuuden kannalta lipputuloilla on valtavan suuri merkitys, Arhinmäki toteaa.

Urheiluasioista vastaava ministeri Hanna Kosonen arvioi tiistaina Ylen A-studiossa, että rajoituksia voidaan mahdollisesti arvioida kesäkuussa uudelleen, mikäli koronavirustilanne ei ole huonontunut.

Hän myös muistutti, että Suomi on purkanut rajoituksia jo nyt merkittävästi verrattuna moneen muuhun maahan.

– Tauti on vakava, ja näimme, että 500 on ensimmäinen, aika iso harppaus, jonka uskallamme ottaa. Toivon, että kesäkuu näyttää hyvältä ja voimme miettiä uudelleen ratkaisuja, Kosonen sanoi.

Valtion liikuntaneuvosto on tilannut selvityksen koronaviruskriisin akuuteista vaikutuksista liikuntaan ja urheiluun. Selvitys valmistuu kesäkuun puolivälissä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?