Koronavirus muuttaa yksilöurheilijankin ohjelmaa: Leo-Pekka Tähti jättää kuntosalit väliin, kelaustuoli pitää hakea säilöön omaan autoon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Koronavirus muuttaa yksilöurheilijankin ohjelmaa: Leo-Pekka Tähti jättää kuntosalit väliin, kelaustuoli pitää hakea säilöön omaan autoon

Leo-Pekka Tähti uskoo, että ainakin kelauskauden avaustapahtuma Sveitsissä perutaan. Kakkoslajin pyörätuolikoripallon pelit on jo peruttu.

13.3.2020 14:51

Huippuluokan yksilöurheilijat ovat joskus jopa neuroottisia, kun he välttelevät sairastumisia. Ihmismassat ja kättelyt voivat olla pannassa tavallisessa arjessakin.

Tokion paralympialaisiin valmistautuva Leo-Pekka Tähti ei stressaa pöpöjä, mutta nyt hänkin on jo tehnyt pieniä muutoksia.

Tähti vietti viikon Pietarissa. Vaikka Venäjällä koronavirus ei ole vielä paljon hetkauttanut, Tähti sai kokea koronatilanteen heijastuksia.

Tähti pelaa pyörätuolikoripalloa pietarilaisessa Nevski Alliancessa. Joukkueen piti osallistua Eurocupin peleihin, mutta ne peruttiin. Niinpä viikko meni harjoitteluksi.

Pietarissa hänen espanjalainen kämppäkaverinsa Jesus Romero Martin sairastui flunssaan.

– Ainakin hän sanoi vain vilustuneensa, kun tuli Pietariin.

Pietarista porilainen saapui juuri talvikotiinsa Espanjan Fuengirolaan.

– Tässä vaiheessa olen tehnyt sellaisen muutoksen, että kuntosalilla en käy lainkaan, Tähti kertoo.

Tähti ei ole vielä päättänyt valmentajansa Juha Flinckin kanssa, tuleeko harjoitteluun myös muita muutoksia.

Fuengirolassa yleisurheilukenttä on jo suljettu, mutta Tähden harjoittelupaikka Malagassa on ainakin toistaiseksi auki. Viisinkertainen paralympiavoittaja suunnitteli kuitenkin hakevansa kelaustuolinsa Malagan stadionin varastosta säilöön omaan autoonsa siltä varalta, että sekin paikka menee kiinni.

Viikon päästä Tähden oli tarkoitus lentää Suomeen ja pelata pyörätuolikoripallon SM-sarjan mitaleista Nokialla kotijoukkue BC Nokian riveissä. Koripalloliiton torstaisella päätöksellä kausi on kuitenkin ohi.

Seuraava Suomen-reissu siirtyi pääsiäisen jälkeen.

– Ellei Espanja laita rajojaan kiinni. Täytyy muutenkin yrittää nyt välttää lentämistä, Tähti mietti.

Tähden päälajin pyörätuolikelauksen kilpailukausi alkaa perinteisesti toukokuussa Sveitsissä. Porilainen oli melko varma, että ne kisat perutaan.

– Puolan EM-kisat pitäisi olla heti perään kesäkuussa, joten varmaan nekin ovat vaakalaudalla. Ja kuinka sitten Tokion käy?

Tokion paralympialaiset pitäisi järjestää elo-syyskuun vaihteessa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: