Patrik Raitanen siirtyy Hollannista Italiaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Yllätyssiirto: Patrik Raitanen siirtyy Hollannista Italiaan – toppari pääsi debytoimaan Interiä vastaan

Patrik Raitanen hakee uutta nostetta uralleen Italiasta.

26.9.2020 10:50 | Päivitetty 26.9.2020 20:44

Ulvilalaisjalkapalloilija Patrik Raitanen, 19, on siirtynyt Hollannin pääsarjajoukkue Fortuna Sittardista italialaisen Spalin vahvuuteen.

Sopimuksen kerrotaan olevan monivuotinen. Topparin siirto tuli yllätyksenä, sillä Raitasella oli vielä kolme sopimusvuotta jäljellä Sittardissa. Hän ehti pelata Hollannissa vain kahdessa pääsarjapelissä.

Raitasen viime syksyä ja talvea verotti loukkaantuminen. Kun hän kuntoutui, iski koronapandemia ja keskeytti kauden. Kilpailu topparin paikoista oli kovaa, sillä kahdesta paikasta tappeli Sittardissa viisi pelaajaa.

Spal voitti kaudella 2016–2017 Serie B:n ja nousi Italian pääsarjaan Serie A:han, jossa se pelasi kolme kautta ennen putoamistaan. Joukkueen riveissä pelasi tuolloin Suomen maajoukkueestakin tuttu puolustaja Sauli Väisänen, joka edustaa nykyään Serie B:ssä niin ikään pelaavaa Chievo Veronaa.

Spal lukeutuu Serie B:n nousijasuosikeihin. Raitanen aloittaa pelinsä Spalin U19-joukkueessa, joka yllätti lauantaina kotikentällään Inter Milanin nuorten pääsarjassa maalein 2–1. Raitanen sai pelilupansa kuntoon juuri ennen ottelua ja pääsi debyyttiottelussaan kentälle 75. peliminuutilla.

Spalin nuorten joukkueessa on paljon kansainvälistä väriä, sillä siinä on pelaajia suomalaisen lisäksi Brasiliasta, Ranskasta, Islannista, Puolasta, Kanadasta, Virosta, Senegalista, Unkarista ja Kyprokselta.

Korjattu väärä tieto siitä, ettei Raitanen ollut kokoonpanossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut