Ilves-fanit saivat pippurisumutteesta suoraan päin näköä - Palloliitto vie tapauksen ulkopuolisen tahon selvitettäväksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ilves-fanit saivat pippurisumutteesta – Palloliitto vie tapauksen ulkopuolisen tahon selvitettäväksi: ”Selvitys saattaa tuoda yleisempiä toimintaohjeita”

Tampereen Ilveksen kannattajat saivat pippurisumutteesta, kun he juhlivat Suomen cupin voittoa Maarianhaminassa.

Ilveksen fani sai kovaa kohtelua järjestyksenvalvojilta lauantaina.

16.6.2019 19:29

Suomen Palloliitto on päättänyt viedä Suomen cupin finaalin jälkeiset tapahtumat Suekin eli Suomen urheilun eettisen keskuksen selvitettäväksi.

Julkisuuteen levinneen video- ja kuvamateriaalin perusteella osa Ilveksen kannattajista yritti juosta kentälle loppuvihellyksen jälkeen juhliakseen joukkueensa voittoa. Ilves kaatoi IFK Mariehamnin 2–0.

Järjestyksenvalvojat yrittivät pysäyttää faneja voimakeinoin, kun kenttäkuuluttaja oli kieltänyt heitä menemästä kentälle.

Videoilla näkyy, miten myös katsomon puolella pysyttelevät fanit saavat pippurisumutteesta suoraan päin näköä.

Ilveksen kehitysjohtaja Toni Hevonkorpi oli yhteydessä faniporukkaan, ja kuuli huojentavia uutisia.

– Tietojeni mukaan kaikki sairaalassa hoidettavana olleet ovat päässeet sieltä pois. Siitä minulla ei ole tarkkaa tietoa, montako fania sairaalassa joutui lopulta käymään. Kaikkiaan Ilveksen kannattajaporukassa oli 150–200 jäsentä, Hevonkorpi kertoi sunnuntaina.

Hevonkorpi oli itse kannattajakatsomon vieressä tapahtuman sattuessa.

– En ole mikään turvallisuusasioiden asiantuntija, mutta aika hurjalta järjestyksenvalvojien toiminta näytti. Ei se ihan putkeen mennyt.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kommentoi tapahtunutta sunnuntaina tiedotteella.

– Koska olemme cupin finaalissa itse tapahtumajärjestäjänä ja siten myös osapuolena tässä ikävässä tapauksessa, katsomme, että sen tutkinta tulee antaa ulkopuolisen tahon hoidettavaksi, Casagrande sanoi tiedotteessa.

Suek on saanut Palloliitolta selvityspyynnön sunnuntaina.

– Heidän selvityksensä jälkeen tapahtumien kulku ja vastuut saadaan luotettavasti ja kattavasti selville, Casagrande sanoo.

– Selvitys saattaa lisäksi tuoda yleisempiä toimintaohjeita katsomoturvallisuuden parantamiseksi jatkossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut