Tuomas Määttä teki maalin finaalissa – Edsbyns IF voitti Ruotsin bandymestaruuden 2020 - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ruotsissa pelattiin jääpallon mestaruudesta, vaikka lähes koko urheilumaailma seisoo – Suomen supertähti maalinteossa

Tuomas Määttä teki 4–0-maalin ja pääsi juhlimaan mestaruutta veljensä kanssa.

Tuomas Määttä teki maalin Ruotsin bandyfinaalissa.

22.3.2020 15:49

Suuri osa urheilumaailmasta on tällä hetkellä pysähdyksissä koronaviruksen vuoksi, mutta Ruotsissa jaettiin lauantaina miesten ja naisten jääpallomestaruudet. Ottelut pelattiin tyhjille katsomoille.

Miehissä Ruotsin mestaruuden voitti Edsbyns IF, jota edustavat suomalaiset Tuomas ja Tommi Määttä. Mestaruus oli Edsbynille seurahistorian 12:s. Määtän veljeksille Ruotsin mestaruus oli uran kolmas.

Edsbyn johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen 3–0. Toisen puoliajan alussa Tuomas Määttä teki 4–0-maalin.

Vuosina 2017 ja 2018 Suomen parhaaksi jääpalloilijaksi valittu Tuomas Määttä kuvaili finaalin jälkeen tuntojaan Expressen-lehdelle, joka kutsui maalintekijää Edsbynin ”suomalaiseksi supertähdeksi”.

– Olemme tehokkaita ja teemme maaleja, kun niitä tarvitaan. Puolustuksellisesti olemme olleet ylivoimaisia koko kauden, Määttä sanoi Expressenille.

Suomalaistähden jatko kiinnostaa Ruotsissa, missä finaaliottelussa olisi normaalisti ollut lähemmäs 20 000 katsojaa. Rahaakin liikkuu pääsarjassa enemmän kuin Suomessa.

– Moni pitää sinua maailman parhaana jääpalloilijana ja sinun sopimuksesi loppuu nyt. Oletko ajatellut asiaa? ruotsalaislehti kysyi Määtältä.

– En ole ajatellut sitä enkä ajattele nytkään. Nyt me juhlimme, Määttä kuittasi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut