Olaus Alisen, 16, NFL-unelma otti ison askeleen eteenpäin – Pori Bearsin kasvatti sai stipenditarjouksen Michiganin yliopistoon: ”Tämä on jotain sellaista, mistä amerikkalaiset pikkupojat unelmoivat” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Olaus Alisen, 16, NFL-unelma otti ison askeleen eteenpäin – Pori Bearsin kasvatti sai stipenditarjouksen Michiganin yliopistoon: ”Tämä on jotain sellaista, mistä amerikkalaiset pikkupojat unelmoivat”

Pori Bearsin kasvatti saattaa pelata tulevaisuudessa Michiganin yliopistossa, joskin tarjouksia tulee todennäköisesti lisää.

Olaus Alinen himoitsee amerikkalaisen jalkapalloilun terävimmälle huipulle.­

8.5.2020 19:31

Pori

Amerikkalaisen jalkapallon porilaislupaus Olaus Alinen, 16, sai maaliskuun alussa hyviä uutisia Yhdysvalloista: stipendin sikäläiseen Loomis Chaffee Schooliin, joka sijaitsee Connecticutin osavaltiossa ja jossa porilainen aloittaa opintonsa tänä syksynä.

Nyt Alinen on saanut vielä parempia uutisia: stipenditarjouksen Michiganin yliopistoon.

– Olen kiitollinen. Puhuin hienon puhelun Don Brownin kanssa ja sain ensimmäisen tarjoukseni Michiganin yliopistolta, Alinen kirjoitti Twitterissä perjantaina.

Brown, 64, on yhdysvaltalainen yliopistojalkapallovalmentaja, jonka vastuualuetta ovat Michiganin yliopiston puolustajat.

Aliselle on toisin sanoen tarjoutunut nyt mahdollisuus jatkaa uraansa Yhdysvalloissa myös yliopistossa. Se oli suunnitelma, josta Alinen kertoi Satakunnan Kansassa (18.3.) maaliskuussa.

– Tämä on ihan suunnattoman iso juttu. Minulla on vieläkin tosi epätodellinen olo. Tämä on jotain sellaista, mistä amerikkalaiset pikkupojat unelmoivat jo pienestä asti, Alinen kertoo nyt.

Eikä siinä vielä kaikki. Stipenditarjouksia tulee todennäköisesti lisää, ja päätös on Pori Bearsin kasvatin jykevissä käsissä.

– Tämä oli vasta ensimmäinen tarjoukseni, ja Michiganin tarjous on aika iso, joten se tuo luultavasti lisää tarjouksia. Voisin kuvitella, että niitä tulee varmaan jo lähiaikoina, Alinen sanoo.

Samalla porilainen ottaa tärkeitä askeleita unelmaansa eli NFL-sopimusta kohti.

– Michiganin yliopistosta varataan joka vuosi pelaajia NFL:ään. Tänä vuonna sieltä varattiin kymmenen pelaajaa, Alinen kertoo.

Michiganin osavaltiossa pelaa NFL-joukkue Detroit Lions. Yliopistosta pelaajia varataan kuitenkin ympäriinsä.

– Tällainen tarjous avaa portteja joka paikkaan, Alinen sanoo.

Stipenditarjous tuli porilaiselle yllätyksenä, koska hän valmistunee Loomis Chaffee Schoolista vuonna 2023. Näin ollen yliopistoura alkaisi vasta sinä syksynä.

– Ei se hirveän yleistä ole, että yliopistostipendiä tarjotaan kolme vuotta ennen valmistumista. En siksi osannut odottaa tätä.

Stipendejä tarjotaan Alisen mukaan hyvissä ajoin siksi, että yhteistyö voidaan aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Alisen stipenditarjous huomioitiin hyvin myös Twitterissä, jossa porilaisen twiitti oli saanut perjantai-iltaan mennessä yli 360 tykkäystä ja monia vastauksia.

– Tästä nuoresta miehestä tulee todella erityinen pelaaja, kirjoitti Loomis Chaffee Schoolin päävalmentaja Jeff Moore.

– Boom, mitä uutisia. Olen niin ylpeä sinusta, mestari. Jatka samaan malliin, kirjoitti puolestaan isä Klaus Alinen, joka itsekin kolkutteli NFL:n ovia aikanaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?