Olaus Alisen debyyttikausi Vaahteraliigassa päättyi välierätappioon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Olaus Alisen debyyttikausi Vaahteraliigassa päättyi välierätappioon – USA:sta tuli heti perään lohdutusta

Porilaislupaus täyttää keskiviikkona 17 vuotta.

Pelaajien runsaus luo joukkueeseen positiivisen kilpailutilanteen. Vaaleassa asussa oleva Olaus Alinen on esiintynyt jo U19-maajoukkueessa sekä herättänyt kiinnostusta maailmanlaajuisesti.

8.9.2020 9:33

Vaasa Royalsissa uransa ensimmäisen amerikkalaisen jalkapalloilun Vaahteraliigakauden pelannut Olaus Alinen joutui pettymään, kun hänen seuransa taipui välierissä Wolverinesille mahdollisimman niukasti 41–42 (31–25).

Lohtua kauden päättymiselle toi Arizonan yliopisto, joka tarjosi huomenna keskiviikkona 17 vuotta täyttävälle porilaislupaukselle stipendiä. Alinen on saanut stipenditarjouksen Yhdysvalloista jo peräti yhdeksältä eri yliopistolta.

Yliopistovalintansa kanssa Alinen ei aio kiirehtiä. Hänen mukaansa jo tulleita tarjouksia ei ole ollut vaikeaa jättää hautumaan, vaan valinta on edessä vasta lukion toisena tai kolmantena vuonna.

–  Sitä pitää seurata, miten sieltä (valittavasta yliopistosta) menee oman pelipaikan pelaajia liigaan, vaikka tietenkin ihan parhaista kouluista tulee joka pelipaikalle pelaajia. Myös se on tärkeää, että on hyvät mahdollisuudet pelata isoja pelejä, Bowl-pelejä ja mahdollisesti ihan mestaruuspelejä, Alinen luetteli kriteerejä ja tärkeitä näytönpaikkoja aiemmin Satakunnan Kansan haastattelussa.

Seuraavaksi Alisen suuntana on USA ja Loomis Chaffeen koulu.

–  Olisi pitänyt jo varmaan olla siellä, mutta nyt päässee lokakuun puolivälistä aikaisintaan lähtemään. Syksyllä siellä ei ainakaan vielä pelata, mutta onneksi ei ole mikään kiire, Alinen kertoi aiemmin viitaten kolmen vuoden aikaansa lukiossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut