Se on siinä, MuSa nousee Ykköseen – Satakunnan Kansa seurasi MuSan nousukarsintaottelua - Urheilu - Satakunnan Kansa

Se on siinä, MuSa nousee Ykköseen – Satakunnan Kansa seurasi MuSan nousukarsintaottelua

MuSan 1–0-osuman viimeisteli numerolla 32 pelaava Matias Koskinen.

13.10.2018 14:46 | Päivitetty 13.10.2018 18:06

Maalihanojen on nyt auettava.

MuSan ja GBK:n välisessä ensimmäisessä karsintaottelussa lähes kaikki sujui porilaisten suunnitelmien mukaan: Joukkue hallitsi palloa, loi tilanteita ja tylsistytti kokkolalaisten hyökkäyspelaamisen. Mutta maalinteossa onnistui ainoastaan GBK. Kokkolalaiset iskivät käytännössä ainoasta paikastaan ja veivät voiton maalein 1–0.

Porilaisten on voitettava toinen karsintaottelu vähintään kahdella maalilla, jos valkopaidat haluavat nousta. 1–0:lla mentäisiin jatkoajalle.

MuSan taistelua sarjanoususta seuraa käytännössä täysi katsomo.

Ensimmäinen puoliaika (1–0):

MuSan alku otteluun oli vaikea, eikä GBK:n avausmaali ollut kaukana. Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen vierailijoiden Benjamin Storbackan komea laukaus näytti jo menevän maaliin, mutta porilaisten maalivahti Tomi Mikkelsson venyi tärkeään torjuntaan.

Hiljalleen pallonhallinta kääntyi kuitenkin porilaisille. Kamppailun 25. peliminuutilla MuSa-kärki Matias Koskinen oli nokikkain GBK-maalivahdin kanssa, mutta vierailijoiden puolustaja pääsi väliin viime hetkellä. Pian tämän jälkeen Sami Rantalan komea pusku viuhui vain vähän ohi GBK-maalin.

Lopulta täyden ”Wembleyn” räjäytti Koskinen. Ottelun 32. peliminuutilla MuSa-kärki Koskinen puski pallon Rantalan loistavasta keskityksestä GBK:n verkkoon ja MuSan 1–0-johtoon.

Toinen puoliaika (0–0):

Toinen puoliaika oli MuSan täydellistä hallintaa. Eniten maalipaikkoja pedattiin Samu-Petteri Mäkelälle, mutta porilaisten hyökkääjä ei saanut palloa maaliin avopaikoistakaan. Myös Sami Rantala oli useaan otteeseen lähellä maalintekoa, mutta onnikaan ei ollut porilaisten puolella. GBK oli jatkuvasti jäljessä porilaisia. Entisestään vierailijoiden tilanne hankaloitui, kun joukkueen pelaajavalmentaja Chris Corcoran ajettiin kentältä pois punaisella kortilla. Peliä oli tuolloin takana 86 minuuttia.

MuSa ei täydellisestä hallinnastaan huolimatta onnistunut maalinteossa, joten ottelu päättyi MuSan 1–0-voittoon. Tämä tarkoittaa sitä, että Ykkösen nousija ratkaistaan jatko-ottelussa. Voittajaa haetaan kahdella 15 minuutin jatkoajalla. Jos ratkaisua ei synny, ammutaan rangaistuslaukauskilpailu.

Yleisöä on paikalla 2 136 silmäparia. Se on MuSan seurahistorian korkein yleisömäärä.

Jatko-ottelu:

MuSa sai heti jatko-ottelun alkuun loistopaikan. Pallo ajautui hieman onnekkaasti Sami Rantalalle, mutta hänen laukauksensa painui hieman yli GBK-maaliin. Hetki tästä, ja Rantalalla oli uusi mahdollisuus. Edessä oli jo tyhjä maali, mutta MuSan kaikkien aikojen maalintekijä ei osunut palloon. Vielä jatko-ottelun ensimmäisen 15-minuuttisen lopulla Rantalan pusku oli mennä vierailijoiden maaliin.

Jatkoajan toinen 15-minuuttinen oli väsyneiden miesten selviytymistaistelua. Vierailijoille avautui hyvä paikka toisen 15-minuuttisen alkuhetkillä, mutta kokkolalaishyökkääjän veto suuntautui porilaisten onneksi päin maalivahti Mikkelssonia. Vielä lähempänä maalia oli MuSan Rudi Dieter, jonka vapaapotku kolahti tolppaan jatkoajan viimeisillä hetkillä. Maaleja ei nähty jatko-ottelussa, joten nousija Ykköseen ratkaistaan rangaistuspotkuilla.

Rangaistuspotkut:

Kaikki viisi MuSan laukojaa onnistuivat, ja GBK:n laukojista vain kolme. Se on siinä. MuSa nousee ensi kaudeksi Ykköseen.

MuSasta rangaistuspotkukilpailussa onnistuivat Donald Karlsson, Samu-Petteri Mäkelä, Jesse Junnila, Joni Lämsä ja Rudi Dieter.

GBK:n laukojista onnistuivat Juho Alasuutari, David Carlsson ja Jussi Roiko. GBK:n Arjan Goljahanpoor ei onnistunut yrityksessään, minkä jälkeen peli oli selvä MuSan juhlat valmiina alkamaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut