Nascar-tallin tiloista löytyi hirttosilmukka - Urheilu - Satakunnan Kansa

Nascar-tallin tiloista löytyi hirttosilmukka – ”Olemme vihaisia ja järkyttyneitä”

Nascarin ainoa tummaihoinen ammattikuljettaja Bubba Wallace on puhunut rasismista George Floydin kuoleman jälkeen. Hänen tallistaan löytyi hirttosilmukka. Etelävaltioiden lipun kieltäminen johti lentäen tehtyyn protestiin.

Bubba Wallace kertoi olevansa äärettömän surullinen tapahtuneesta, mutta sanoi, että hän ei aio perääntyä tai luovuttaa.

22.6.2020 10:15

Washington

Tallin varikkotiloista löytynyt hirttosilmukka johti tutkintaan autourheilun Nascar-sarjassa. Köysi löytyi tallista, jonka kuljettajana ajaa Bubba Wallace, sarjan ainoa tummaihoinen ammattikuljettaja.

Köysi löydettiin Alabaman Talladega Superspeedway -radan varikolta.

–  Olemme vihaisia ja järkyttyneitä, emmekä voi riittävästi korostaa tämän hirvittävän teon vakavuutta. Teemme kaikkemme, jotta teosta vastuussa oleva ihminen tai ihmiset saadaan pois autourheilun parista, Nascar tiedotti.

Autourheilusarja korosti, ettei Nascar-kisoissa ole sijaa rasismille.

Wallace on puhunut rasismista sen jälkeen, kun George Floyd tukehtui kuoliaaksi poliisin painettua jalkaansa hänen kaulalleen 25. toukokuuta. Floydin kuolema johti mittaviin mielenosoituksiin eri puolilla maailmaa.

Wallace kommentoi varikkotapahtumia Twitterissä.

–  Olen äärettömän surullinen tästä häpeällisestä rasismin osoituksesta, mutta minua tämä ei lannista. En aio perääntyä enkä luovuttaa, Wallace kirjoitti.

Wallace oli vahva vaikuttaja, kun Nascar päätti kesäkuun alkupuolella kieltää Yhdysvaltain etelävaltioiden lipun kisoista. Lippua on käytetty laajasti autourheilukisoissa, etenkin etelävaltioissa, kuten Alabamassa. Monille lippu symboloi kuitenkin orjuutta ja rasismia.

Talladegan radalla oli sunnuntaina määrä ajaa ensimmäinen kilpailu, johon yleisö pääsi mukaan koronaviruspandemian jälkeen. Ennen kisan alkua radan yli lensi pienkone, joka veti perässään etelävaltioiden lippua ja mainoslakanaa, jossa kehotettiin sulkemaan Nascarilta rahahanat.

Autourheilusarjan varatoimitusjohtaja Steve O'Donnell tuomitsi mielenilmauksen nopeasti Twitterissä. Hän julkaisi kuvan, jossa tummaihoinen ja valkoihoinen käsi kättelee.

–  Ette näe tässä kuvaa typeryksen lennättämästä lipusta, vaan näette tämän kuvan. Toivottavasti jokainen nauttii kisoista tänään, O'Donnell kirjoitti ja korosti sanaa jokainen.

Kova ukkonen siirsi ajamisen maanantaille.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: