”Nyt en lähtisi kilpailemaan Kiinaan” – Satakunnan olympiaurheilijat seuraavat koronavirusepidemiaa, mutta Thaimaan harjoitusleirillä taudin pelko on pieni - Urheilu - Satakunnan Kansa

”Nyt en lähtisi kilpailemaan Kiinaan” – Satakunnan olympiaurheilijat seuraavat koronavirusepidemiaa, mutta Thaimaan harjoitusleirillä taudin pelko on pieni

Kysyimme Tokion kesäolympialaisiin ja kesäparalympialaisiin lähteviltä satakuntalaisurheilijoilta, mitä he ajattelevat Kiinassa jylläävästä koronavirusepidemiasta.

Tokion kesäolympialaiset järjestetään 24.7.–9.8. ja kesäparalympialaiset 25.8.–6.9. Järjestäjät ovat erittäin huolissaan koronaviruksen leviämisestä mutta vakuuttavat, että kisat toteutuvat suunnitellusti.

10.2.2020 6:00

Maailman terveysjärjestö WHO teki neljä vuotta sitten arvion, jonka mukaan Rion olympialaisia ei ollut syytä perua tai lykätä silloisen zikaviruksen takia.

Satakuntalaisurheilijat Amanda Kotaja, Leo-Pekka Tähti, Lotta Henttala ja Matti Mattsson muistavat, kuinka viruksesta puhuttiin Riossa. Nyt sama nelikkö on valmistautumassa uusiin kesäolympialaisiin, ja maailmassa jyllää jälleen uusi uhka: koronavirus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: