Huumausainerikoksesta epäillyllä Jori Lehterällä on NHL:ssä vaikeaa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Huumausainerikoksesta epäillyllä Jori Lehterällä on NHL:ssä vaikeaa juuri nyt: vain vähän jääaikaa, ei pelejä yli kahteen viikkoon

Jori Lehterä pelaa jääkiekkoa NHL:ssä.

31.12.2018 10:58

Jori Lehterän kausi Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NHL:ssä on ollut vaikea.

Hyökkääjä on saanut Philadelphia Flyersin joukkueessa todella vähän vastuuta. Hän on pelannut keskimäärin vain yhdeksän ja puoli minuuttia ottelussa. Se on vähintään kymmenen ottelua pelanneista Philadelphian pelaajista selkeästi vähiten.

Lehterä ei ole pelannut kaikissa kauden otteluissa, vaikka hän ei tiettävästi ole kärsinyt loukkaantumisista. Lehterältä on jäänyt väliin 13 ottelua. Hän ei ole pelannut joulukuun 15. päivän jälkeen, vaikka Philadelphialla on ollut tuon jälkeen kuusi ottelua.

Vastuun lisäksi myös Lehterän tehot ovat jääneet vaatimattomiksi. Hänellä on 24 ottelusta kasassa pisteet 1+2=3.

Alku NHL:ssä sujui hyvin

Lehterän, 31, huippukausi NHL:ssä oli 2014–2015. Se oli hänen ensimmäinen vuotensa NHL:ssä. Lehterä keräsi St. Louis Bluesin joukkueessa 75 ottelussa pisteet 14+30=44.

Otteet olivat sen verran lupaavia, että St. Louis teki Lehterän kanssa jatkosopimuksen, joka tuo hänelle tälläkin kaudella viisi miljoonaa dollaria vuodessa. Palkka on suomalaispelaajien kärkipäätä ja niin iso, että Lehterän pitäisi olla joukkueensa kärkiketjujen pelaajia.

Tulokasvuoden jälkeiset kaksi kautta menivät Lehterältä heikommin, ja St. Louis Blues kauppasi hänet Philadelphiaan kauden 2016–2017 jälkeen.

Lehterä jäi jo ensimmäisellä kaudellaan 2017–2018 Philadelphiassa vähälle vastuulle, eikä pisteitä kertynyt kuin 3+5=8.

Philadelphia Flyers ja NHL ovat kommentoineet huumausaine-epäilyä niukasti. Kun se tuli julki syyskuun lopussa, Philadelphian johtaja GM Ron Hextall sanoi, että seuran edustajat ovat keskustelleet Lehterän ja NHL:n johdon kanssa ja että he eivät tässä vaiheessa kerro asiasta enempää.

Lehterän sopimus Philadelphian kanssa päättyy tämän kauden jälkeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: