Jääkiekko

Antti Boman yllättyi iloisesti: "Olin varma, että Japa voittaa sen niin kauan kun viheltää"

Hanna Laasanen
Antti Boman yllättyi iloisesti: "Olin varma, että Japa voittaa sen niin kauan kun viheltää"

Antti Boman arvelee, että hänen aikansa on ohi kansainvälisillä kentillä. Liigassa mies kerää silti pelaajilta kovaa arvostusta.

Juha LuotolaPori

Jääkiekkoliigan parhaat erotuomarit tulevat edelleen Porista. Ainoa yllätys on, että useana vuonna pelaajien äänestyksessä toiseksi yltänyt Antti Boman valtasi nyt ensimmäistä kertaa ykköstilan. Historiallisesti 15 kertaa peräkkäin Kultaisen Pillin voittanut Jari Levonen jäi tällä kertaa niukasti toiseksi.

–Onhan tämä iso tunnustus. Olin varma, että Japa voittaa sen niin kauan kun viheltää. Niin monta kertaa olen ollut kakkosena, Boman naureskeli.

Boman sai äänestyksessä 485 pistettä (59 ykkössijaa), toiseksi sijoittunut Levonen 430 (60) ja kolmanneksi tullut Anssi Salonen 310 (34).

Levonen oli tyytyväinen, että Kultainen Pilli jäi Poriin.

–Ei tässä tarvitse mitään hävetä. 15 kertaa putkeen oli erittäin loistava luku. Pelasin urallani numerolla 15 samoin kuin veli-vainaa. Olen kaverista (Boman) oikein ylpeä, "Japa" kuittasi.

Kultaisen Pillin erikoisuus on se, että palkinto on jaettu vain kolme kertaa Satakunnan ulkopuolelle, vaikka Bomanin saama Pilli oli jo järjestyksessään 32:s. Levosta ennen raumalainen Seppo Mäkelä voitti Pillin 11 kertaa ja porilainen Pertti Juhola kaksi kertaa. Satakuntalaisten kuivat kaudet osuivat vuosiin 1999–2002, jolloin Rami Savolainen voitti palkinnon kerran ja Simo Saarinen kaksi kertaa.

–En tiedä, mitä länsirannikolla tehdään eri tavalla kuin muualla, mutta ihan varmasti jotain tehdään, kun tulos on tällainen. Ymmärrämme pelaajia hieman eri tavalla ja juttelemme paljon kaukalossa, Levonen mietti.

Levonen, 51, vihelsi tällä kaudella kolmessa liigafinaalissa. Kauden viimeisessä loppuottelussa oli Levosen lisäksi myös porilainen linjatuomari, sillä Samuli Niskanen valittiin ensimmäistä kertaa urallaan finaalipeliin. 43-vuotias Boman oli pillissä yhdessä loppuottelussa.

Perjantaina Tanskassa alkaviin MM-kisoihin lähtevät silti toiset miehet. Aleksi Rantala ja Mikko Kaukokari pitävät suomalaista tuomariosaamista yllä kiekkokauden päätösturnauksessa.

Korjattu liigafinaalien porilaistuomareita.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio