Tutkijat uskovat löytäneensä Perusta muinaisen sivilisaation lapsiuhrien hautoja - Tiede - Satakunnan Kansa

Tutkijat uskovat löytäneensä Perusta muinaisen sivilisaation lapsiuhrien hautoja

Hautausmaan uskotaan olevan vuosilta 400–200 ennen ajanlaskun alkua ja kuuluneen Warin kulttuuriin piiriin.

26.10.2021 20:08

Arkeologit kertovat löytäneensä Lambayequen laaksosta Perusta muinaisen sivilisaation hautausmaan. Löytöpaikka sijaitsee lähellä Perun neljänneksi suurinta kaupunkia Chiclayoa.

Neljän haudan uskotaan olevan vuosilta 400–200 ennen ajanlaskun alkua ja kuuluneen Warin kulttuuriin piiriin, kertoo uutistoimisto Reuters. Kulttuuri kukoisti nykyisen Perun alueella ennen inkojen valtakuntaa.

Haudoista tekee tutkijoiden mukaan poikkeuksellisia se, että ne vaikuttavat kuuluvan lapsille ja nuorille, jotka ovat kärsineet jonkinlaisesta väkivallasta. On mahdollista, että heidät olisi uhrattu jonkinlaisessa seremoniassa.

”Meidän on vielä tehtävä tutkimuksia selvittääksemme, olivatko nämä ihmisiä, jotka uhrattiin [alueen] rakentamisen alussa”, kommentoi kaivausprojektin johtaja Edgar Bracamonte Reutersille.

Bracamonten mukaan kuolleet on myös jostain syystä haudattu erilaisin hautausmenoin: osa oli asetettu istuma-asentoon ja osa makuulle. Löydön arvioidaan kertovan alueella asuneiden kulttuurien läheisestä kanssakäymisestä.

Haudoista on löydetty myös erilaista esineistöä, kuten seremoniallinen veitsi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut