Rotta, hiiri vai myyrä, ja mikä niistä? Kinkkinen testi paljastaa, miten hyvin tunnet kotipihasta tutut ja vähän harvinaisemmatkin jyrsijät - Testit - Satakunnan Kansa

Rotta, hiiri vai myyrä, ja mikä niistä? Kinkkinen testi paljastaa, miten hyvin tunnet kotipihasta tutut ja vähän harvinaisemmatkin jyrsijät

Vaikka jyrsijöitä on luonnossa paljon, niitä pääsee harvoin näkemään. Selvitä Satakunnan Kansan testissä, tunnistatko jyrsijät kuvan ja pienen vihjeen avulla.

Luonnossa harvemmin törmää koripalloa pelaaviin jyrsijöihin.

7.11. 12:00 | Päivitetty 8.11. 13:50

Suomessa esiintyy yli 20 jyrsijälajia, joista iso osa on yleisiä myös Satakunnassa ja viihtyy ihmisten läheisyydessä.

Osa jyrsijöistä pyrkii ihmisen kannalta vähän turhankin lähelle. Moni pikkujyrsijä hakeutuu syksyn tullen mielellään hakemaan suojaa ja lämpöä rakennuksista ja niiden rakenteista, jos löytävät pienenkin raon, mistä pujahtaa sisään.

Vaikka Suomen runsaslukuisimmista nisäkkäistä suuri osa on jyrsijöitä, varovaisia pikkuotuksia pääsee harvemmin näkemään. Puutarhassa niiden vierailun voi huomata vaikkapa nurmikolle ilmestyneistä multakasoista tai lumen alta jyrsityistä omenapuiden kuorista.

Myös seinän sisältä kuuluva rapina on melko varma merkki taloksi käyneestä jyrsijästä.

Miten hyvin tunnistat jyrsijät kuvan ja pienen vihjeen perusteella? Testaa osaamisesi alla olevassa testissä.

Haasta itsesi myös muissa testeissämme osoitteessa satakunnankansa.fi/testit

Korjattu 8.11. kello 13.49: Testin kolmannessa kohdassa oli virhe, jonka vuoksi oikeasta vastauksesta ei saanut pistettä ja toisesta väärästä vaihtoehdosta sai. Virhe on korjattu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut