Testaa Pori-tuntemuksesi Porilaine-lehden arkistokuvavisassa! - Testit - Satakunnan Kansa

Wanhaa Poria esittelevä tietovisa tarjoaa aikamatkan menneille vuosikymmenille – testaa Pori-tuntemuksesi uudessa arkistokuvavisassa!

Tiedätkö tai osaatko arvata, missä tämä kuva on otettu? Todista Pori-tuntemuksesi uudessa visassa!­

21.3.2020 12:00

Pori

Porilaine-lehden uusi kuvavisa tarjoaa mahdollisuuden tehdä virtuaalinen aikamatka menneiden aikojen Poriin. Samalla pääset testaamaan, kuinka hyvin tunnet karhukaupunkia ja sen lähihistoriaa.

Kuvavisassa esitellään 16 Satakunnan Kansan arkistokuvaa, joissa näkyy vanhoja porilaisia rakennuksia ja katunäkymiä. Valitse kunkin kuvan kohdalta oikea vaihtoehto joko muistelemalla, päättelemällä, arvaamalla tai yksinkertaisesti tietämällä.

Visa on rakennettu siten, että onnistumisen tunteita voi saavuttaa ilman korkean iän ja hyvän muistin kombinaatiotakin. Toisaalta täysien pisteiden saaminen vaatii myös vahvaa nyky-Porin tuntemusta – pelkällä historiatiedolla ei pääse huipputulokseen.

Jos pidät porilaisista paikallisvisailuista, käy kokeilemassa myös näitä: Wanha Pori -kuvavisa, Porilaine kaupunginosavisa, Porilaine kadunnimivisa, Porilaine baarinovivisa ja Porilaine taksikuskitesti!

Uusimman kuvavisan löydät alta. Ellei visa tule näkyviin, odota hetki tai päivitä selaimesi.

Satakunnan Kansan digitoidut arkistokuvat

Satakunnan Kansan valokuva-arkistoa on digitoitu aktiivisesti kesästä 2018 lähtien.

Digitointia tehdään Satakunnan museon, Satakunnan museon ystävät ry:n ja Satakunnan Kansan yhteistyönä.

Digitointia ovat rahoittaneet Satakunnan kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden i Björneborg ja Talousneuvos M.J. Saarnilehdon säätiö.

Kuvia voi selailla Finna-palvelussa osoitteessa satm.finna.fi/satakunnankansa

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?