Tutkimus: Säännöllisesti D-vitamiinia käyttävillä on vähemmän melanoomaa

Säännöllinen D-vitamiinin käyttö voi vähentää riskiä sairastua melanoomaan.

Tutkimuksessa havaittiin, että säännöllisesti D-vitamiinia käyttävillä potilailla oli merkittävästi vähemmän melanoomatapauksia.

5.1. 21:35

Säännöllisesti D-vitamiinivalmistetta käyttävillä havaittiin tuoreessa tutkimuksessa vähemmän melanoomatapauksia kuin niillä, jotka eivät käyttäneet D-vitamiinia, Itä-Suomen yliopisto tiedotti torstaina.

Yliopiston ja Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) toteuttamaan tutkimukseen osallistui noin 500 Kysin ihotautien poliklinikan aikuispotilasta, joilla oli todettu kohonnut riski sairastua ihosyöpään. Melanooma on yksi ihosyövän muoto.

Tutkimuksessa potilaat luokiteltiin kolmeen ryhmään heidän arvioidun ihosyöpäriskinsä perusteella. Lisäksi heidät jaettiin kolmeen ryhmään D-vitamiinivalmisteiden käytön perusteella.

Tutkimuksessa havaittiin, että säännöllisesti D-vitamiinia käyttävillä potilailla oli merkittävästi vähemmän melanoomatapauksia kuin niillä, jotka käyttivät D-vitamiinia harvemmin tai eivät lainkaan. Melanooman riski oli säännöllisen käytön ryhmässä laskenut alle puoleen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut