WHO pohtii apinarokon julistamista kansain­väliseksi kansan­terveys­uhaksi

WHO:n pääjohtajan mukaan toimien tehostamista on aika harkita, sillä apinarokko­virus käyttäytyy epätavallisesti ja sitä esiintyy yhä useammassa maassa.

Maailman terveysjärjestö (WHO) järjestää kokouksen apinarokkoon liittyen 23. kesäkuuta. WHO:n pääkonttorilla Sveitsin Genevessä kuvattiin toukokuussa 2021.

14.6. 19:05

Maailman terveysjärjestö (WHO) ilmoitti tiistaina järjestävänsä torstaina 23. kesäkuuta hätä­kokouksen, jossa on määrä päättää, luokitellaanko maailmalla leviävä apinarokko kansain­väliseksi kansan­terveysuhaksi. Asiasta uutisoivat tiistaina muun muassa uutistoimistot Reuters ja AFP.

Luokitus kansainväliseksi kansan­terveysuhaksi on Reutersin mukaan YK:n korkein mahdollinen varoitustaso, ja se koskee tällä hetkellä ainoastaan korona­virusta ja poliota.

Esimerkiksi koronavirus julistettiin kansainväliseksi kansan­terveys­uhaksi tammikuussa 2020. Aiemmin julistus on annettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan muun muassa Kongon ebola­epidemialle.

Varmistettuja tapauksia 1 600

Esimerkiksi Reutersin mukaan tänä vuonna on todettu 1 600 varmistettua ja 1 500 epäiltyä apinarokko­tapausta. Apinarokkoon kerrotaan kuolleen 72 ihmistä.

WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi Reutersin mukaan, että erilaisten toimien tehostamista on aika harkita, sillä virus käyttäytyy epätavallisesti ja sitä esiintyy yhä useammissa maissa.

”Emme halua odottaa, että tilanne riistäytyy käsistä”, WHO:n Afrikan hätätila­johtaja Ibrahima Socé Fall sanoi Reutersin mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut