Luuletko olevasi hyvässä kunnossa? Tämä liike paljastaa, missä kunnossa vatsalihaksesi ovat

Kuinka kauan sinä pystyt lankuttamaan? Entä pystytkö nousemaan punnerrusasentoon ja palaamaan takaisin alas? Vatsalihashaasteesta on monenlaisia versioita. UKK-instituutin Katriina Ojala kertoo, miksi liike ei sovi kaikille ja kuinka siitä saa helpotetun version.

Pidä keskivartalo tiukkana, kun lankutat. Pidä huoli siitä, ettei takapuoli nouse liikaa.

30.5. 11:00

Missä kunnossa vatsalihaksesi ovat? Niiden kunto on tärkeää jo ryhdin kannalta.

Hooverpito eli lankutus kertoo keskivartalon tukilihasten kunnosta. Haasteesta on paljon erilaisia versioita. Perinteisessä lankussa ollaan kyynärpäät maassa ja keskivartalo tiukassa pidossa, mutta helpotetussa versiossa voi laskea polvet maahan.

Haasteesta saa vaikeamman esimerkiksi siten, että nousee punnerrusasentoon, laskeutuu takaisin kyynärpäiden varaan ja palaa punnerrusasentoon. Liike käy myös olkapäihin ja käsivarsiin. Pidä kroppa suorana ja vatsalihakset tiukkana. Katso, että takapuoli pysyy alhaalla – se meinaa nousta, kun alkaa hapottaa.

Jos tahdot todella haastaa itseäsi, nouse punnerrusasentoon ja nosta ristikkäiset käsi ja jalka ilmaan. Tässä tarvitaan keskivartalon lihasten lisäksi jo tasapainoa. Toinen keino vaikeuttaa liikettä on olla punnerrusasennossa ja liikutella jalkoja yhteen sekä erilleen.

”Variaatioita on hirveän paljon. Liike kertoo koko korsetin kunnosta. Joillakin voi olla niska- ja hartiaseudun tai olkavarren lihasten kiputiloja, ja silloin hooveria ei välttämättä kannata tehdä”, Katriina Ojala UKK-instituutista kertoo.

Toimittaja on lankuttanut kilpauintiaikoinaan jopa viisi minuuttia, mutta nyt asento alkaa vapisuttaa jo minuutin jälkeen. Myös ristikkäisten käsien ja jalkojen nostaminen vaatisi lisää tasapainotreeniä. Tässä on oiva, kokonaisvaltainen liike esimerkiksi lenkkeilyn yhteyteen, sillä tiukka keskivartalo parantaa myös juoksuasentoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut