Geriatrian erikoislääkäri huolissaan liian heikkokuntoisten hoitamisesta kodeissa – ”Yksityisissä on vaikka kuinka paljon paikkoja, mutta niihin ei sijoiteta ihmisiä” - Terveys - Satakunnan Kansa

Geriatrian erikoislääkäri huolissaan liian heikkokuntoisten hoitamisesta kodeissa – ”Yksityisissä on vaikka kuinka paljon paikkoja, mutta niihin ei sijoiteta ihmisiä”

Satakunnan Kansan tekemässä vanhustenhoitokyselyssä nousi esiin voimakas huoli tehostetun palveluasumisen tiukoista kriteereistä. Moni kyselyyn vastanneista toivoi myös nykyistä enemmän välimuotoja palveluasumisen ja kotihoidon rinnalle.

Vaikka Markus Halminen toivoo, että sen tarpeessa olevat vanhukset pääsisivät helpommin ja nopeammin tehostetun palveluasumisen piiriin, hän muistuttaa ettei sekään takaa automaattisesti onnea ja autuutta. – Henkilöstöä on paikoin liian vähän. Auttaisi kuitenkin paljon, jos edes suurin osa vaikeasti sairaista iäkkäistä pääsisi sellaiseen ympäristöön, jossa lähellä on ihmisiä yötä päivää paikalla.­

11.4. 10:02

Pori

Satakunnan Kansa kysyi, mitä mieltä satakuntalaiset ovat vanhusten hoidosta, ja millaista he toivoisivat iäkkäiden hoidon olevan. Verkossa toteutettuun kyselyyn vastasi yhteensä 134 henkilöä.

Vastauksissa korostui voimakkaasti huoli huonokuntoisten vanhusten kotihoidosta. Moni koki tehostetun palveluasumisen kriteerit liian tiukoiksi ja toivoi, että vanhuksilla olisi enemmän sananvaltaa omaan asumiseensa ja hoitoonsa. Geriatrian erikoislääkäri Markus Halminen on samaa mieltä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?