Influenssarokotteiden määrää olisi voitu lisätä merkittävästi sopimuksen turvin, jos se vaan olisi tehty ajoissa – Nyt rokotteista on huutava pula

Suomella on hankintasopimus, jonka mukaan ostettavien kausi-influenssarokotteiden määrä on 1,7 miljoonaa pistettävää rokotetta. Määrää voidaan aina suurentaa tai pienentää 20 prosenttia, mutta päätös pitää tehdä ajoissa. Julkiseen terveydenhuoltoon tuli tuo 1,7 miljoonaa pistettävää rokotetta, mutta sitä olisi voitu saada jopa 340 000 enemmän.

THL on hankkinut tälle kaudelle kahta eri rokotetta influenssaa vastaan: pistettävää VaxigripTetra-rokotetta kaikille ikäryhmille (kuvassa) ja FluenzTetra-nenäsumuterokotetta 2–6-vuotiaille.

27.11.2020 19:00

Suomeen olisi voitu saada satojatuhansia kausi-influenssarokotteita enemmän, jos tilausta olisi hyödynnetty täysimääräisesti. Määrää olisi voitu sopimuksen turvin kasvattaa 20 prosenttia, jos se olisi tehty ajoissa.

Rokotteita olisi tullut jopa noin 340 000 annosta lisää noin 1,7 miljoonan rokotteen jatkoksi. Nyt rokotteet ovat loppuneet monin paikoin, ja riskiryhmäläisiä voi jäädä ilman. Ihmisille on painotettu, että influenssarokotteen ottaminen on erityisen tärkeää pandemian aikana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut