Iso osa suomalaisista huumeiden käyttäjistä käy töissä normaalisti, paljastaa maailman suurin huumetutkimus – ekstaasia on nyt syytä varoa, asiantuntija varoittaa

Torstaina julkistettuun maailman laajimpaan verkossa toteutettuun huumetutkimukseen vastanneista suomalaisista 60 prosenttia oli mukana normaalissa työelämässä. Huumeiden käyttäjille suunnattu kysely vahvistaa käsitystä siitä, että huumaavia aineita käyttävät keskimääräistä yleisemmin 20 –30-vuotiaat nuoret miehet.

Suomessa tarjolla olevat ekstaasitabletit saattavat olla jopa kaksi tai kolme kertaa vahvempia kuin aikaisemmin, joten niiden kanssa on syytä olla varovainen. Ekstaasi on yksi suosituimmista suomessa käytetyistä huumeista.

19.5.2019 13:14

Tampere

Suomessa tabletteina tarjolla oleva ekstaasi on nykyään usein paljon vahvempaa kuin aikaisemmin, varoittaa suomalaisten huumausaineiden käytöstä hyvin perillä oleva Miina Kajos.

Global Drug Survey

Global Drug Survey on itsenäinen tutkimusorganisaatio. Se kertoo tekevänsä työtä lainsäätäjien ja terveyden auttamiseksi. Lisäksi se haluaa vaikuttaa siihen, että huumeiden käyttö olisi turvallisempaa.

Global Drug Survey 2019 -raportti (GDS2019) on suuri kansainvälinen huumaavien aineiden käyttöä selvittävä kyselytutkimus. Verkkokysely on suunnattu suoraan huumeiden käyttäjille. Aineisto on vuodelta 2018.

GDS2019 julkistettiin torstaina. Raporttiin vastasi 124 000 ihmistä 35 eri maasta.

Suomessa yhteistyökumppaneita ovat A-klinikkasäätiö ja Humaania päihdepolitiikkaa ry.

– Tabletissa oleva annos voi olla jopa kaksin- tai kolminkertainen aiempaan verrattuna. Ekstaasin kanssa on nyt oltava todella varovainen, Kajos sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut