Tiede sen todistaa: Unohda sähköpostit aamuisin ja ideapalaverit iltapäivisin, äläkä koskaan mene iltapäivällä lääkäriin – Oikea ajoitus parantaa päätöksiäsi - Terveys - Satakunnan Kansa

Tiede sen todistaa: Unohda sähköpostit aamuisin ja ideapalaverit iltapäivisin, äläkä koskaan mene iltapäivällä lääkäriin – Oikea ajoitus parantaa päätöksiäsi

Milloin on oikea hetki vaihtaa uraa, milloin kertoa huonot uutiset, milloin päättää avioliitto, milloin mennä juoksulenkille tai milloin sitoutua joko projektiin tai ihmiseen? Valtaosa päätöksistämme kumpuaa intuition ja arvailun huuruisesta suosta. Daniel H. Pinkin mukaan oikealla hetkellä toimiminen on todellisuudessa puhdasta tiedettä.

Aamuvirkuiksi ja yökukkujiksi synnytään eikä opita, mutta myös ikä ja sukupuoli vaikuttavat. Syksyllä ja talvella syntyneet ovat todennäköisemmin aamuvirkkuja, ja keväällä ja kesällä syntyneet ovat todennäköisemmin yökukkujia.

5.10.2019 8:26

Vuonna 2011 kaksi amerikkalaistutkijaa Michael Macy ja Scott Golder aloittivat epätavallisen projektin. He kokosivat yhteen noin 500 miljoonaa twiittiä noin kahdelta miljoonalta eri Twitter-käyttäjältä kahden vuoden ajalta 84 eri maasta. Tarkoitus oli tutkia, kuinka ihmisten tunteet vaihtelivat aamusta yön tunneille. Twiitit syötettiin tietokoneen tekstianalyysiohjelmaan, joka arvioi jokaisen sanan välittämän tunteen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: