Yhä useampi nuori kokee, että ei selviä arjesta suolistosairauden takia – Oireista pitkään kärsinyt Aki Leppänen joutui odottamaan oikeaa diagnoosia vuosia - Terveys - Satakunnan Kansa

Yhä useampi nuori kokee, että ei selviä arjesta suolistosairauden takia – Oireista pitkään kärsinyt Aki Leppänen joutui odottamaan oikeaa diagnoosia vuosia

Joka vuosi 2000 suomalaista sairastuu tulehduksellisiin suolistosairauksiin eli IBD-sairauksiin. Keskiviikkona julkaistussa IBD-barometrissa esille nousee osaavien IBD-hoitajien merkitys sairastuneiden tukemisessa ja opastamisessa. Crohn ja Colitis ry:n toiminnanjohtajan Ulla Suvannon mielestä taakasta ei selvitä, jos hoitajia ei saada lisää.

Koko aikuisikänsä vaihtelevista vatsaoireista kärsinyt Aki Leppänen on samaa mieltä tuoreen IBD-barometrin tulosten kanssa: IBD-hoitajia tarvitaan lisää. Kun Leppäsellä kolme vuotta sitten todettiin haavainen paksusuolentulehdus, ensimmäinen tapaaminen tulehduksellisiin suolistosairauksiin erikoistuneen hoitajan kanssa diagnoosin saamisen jälkeen on jäänyt mieleen elämän parhaana terveydenhuollon käyntinä.

19.5.2019 11:27 | Päivitetty 19.5.2019 11:50

Suomeen tarvitaan kipeästi lisää tulehduksellisiin suolistosairauksiin erikoistuneita IBD-hoitajia.

–  Virkoja tarvitaan huomattavasti lisää, jotta nousevista potilasmääristä tulevaisuudessa selvitään, Crohn ja Colitis ry:n toiminnanjohtaja Ulla Suvanto sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut