”Koffeli on hyväntahtoinen ilmaus ihmisestä, jolla ei aina ajatus pysy tekemisen mukana – Ei silti vielä koheltaja”

Tekstareissa arvuutellaan ”koffeli” sanan merkitystä ja alkuperää.

Ei koheltaja, vaan villi ja vilkas. Tekstareissa arvuutellaan ”koffeli” sanan merkitystä ja alkuperää.

Hauska kysymys. Koffeli on henkilö joka tekee asioita ajattelemattomasti. Sanonta ”Senkin koffeli”. Perustuuko ruotsin kielen muotoon?

Koffeli on hyväntahtoinen ilmaus ihmisestä, jolla ei aina ajatus pysy tekemisen mukana. Ei silti vielä koheltaja.

En oo porilainen, mutta meillä on sanottu villiä, vilkasta, päätöntä menoa ja hullun rohkeeta henkilöä (pientä kuin isompaakin) ”on se taas ihan koffeli”.

Suurin syy mönkijöiden yleistymiseen on todennäköisesti vakuutusten hinta, joka on mönkijöissä todella paljon halvempi. Hytilliseen mönkijään riittää pelkkä teoriakoe, tavalliseen 60 km/h kulkevaan mönkijään tarvitaan sama AM121-kortti kuin mopoautoonkin.

Ostimme lapsenlapsellemme mönkijän. Hänen piti suorittaa kirjallisen kokeen lisäksi määrätty määrä ajotunteja sekä hyväksytty ajokoe ennen kuin sai mopoautokortin, joka mönkijän ajamiseen vaaditaan. Ottakaa asioista selvää!

Ei ole järjen hiventä. Muksuille jaetaan kesäksi ilmaiset ruuat. Miksi? Samalla vanhusten ruokapalvelun hinnat ovat nousseet mielettömästi. Mihin menet ”hyvinvointialue”?

Sinä, joka ajoit rakkaan koiramme päälle Eteläisellä rantatiellä Merikarvialla 24.5., etkä edes pysähtynyt. Mitätön ihminen olet!

Poriin ollaan rakentamassa uutta oikeustaloa. Kai se menee ns valtion piikkiin. Mutta ei kannata riemuita Satakunnassakaan. Taas heitetään kymmeniä miljoonia kankkulan kaivoon. Kun noin 40 vuotta vanha talo jyrätään matalaksi. On tämä mieletöntä toimintaa.

Kyllä oli hyvä kirjoitus kanttorintiestä. Nyt on 4. vuosi menossa ja hommat on edelleen kesken. Puisto piti tehdä, mutta tuotiin hiekkaa, nyt se lentää pois. Asvalttia varrotaan. Nyt näyttää huonolta, taukotupa vietiin pois.

Hämmentävä ”vesipulakirjoitus”. On siis niin, että me käytetään aavikoiden makeat vedet, mutta toisaalta ne rohmuaa meidän aurinkoa. Ja lappalaiset kuluttaa meidän lumivarantoja.

Aivan paras suuntaus ovat tämä aurinkopaneelit. Toivottavasti metsiin ja jopa luonnonpuistojen läheisyyteen ei luviteta enää yhtäkään tuulipuistoa. Niiden paikka on muualla!

Puhutaan haitallisesta maahanmuutosta. Entä tämä haitallinen maastamuutto? Ylimääräinen vero maastamuuttajille. Stoppi lomailulle ulkomailla.

Suunniteltua toimintaa on jakaa ilmaisia ehkäisyvälineitä, että saadaan vaatia lisää maahanmuuttoa? Kun kumppanin löytää, sillä on ”portit” kiinni, ei tule tulosta.

Kyllä määräaikainen kallis sähkösopimus voidaan kohtuullistaa, jos osapuolet niin sopivat. Mikään laki ei sitä kiellä. Oomi on kasvoton ja ahne osapuoli. Tilanne oli silloin kaoottinen, kun tähän sopimukseen meni. Varsinkin Oomi käytti ihmisten hätää hyväkseen.

Koska Oomi alentaa Kesto-sopimuksen hintaa? On aivan liian kallis markkinahintaan verrattuna. Näinkö kiitetään pitkäaikaista asiakasta?

On täysin hämmentävää, kun tuollaisia lakkovahteja ylistetään ja kuvataan. Kun sen sijaan heitä tulisi syyttää vastuuttomuudesta ja täydestä kyvyttömyydestä hoitaa asioita ja neuvottelukyvyttömyydestä. Hävetkää, kun tuhlaatte veroa maksavien rahoja.

Lieneekö vanhan linja-autoaseman parkkialue luvattu jo kerrostalogryndereille isolla rahalla. Ei tuota siirtoa muuten ymmärrä.

Eikö sen ns. matkakeskuksen paikalle olisi mahtunut iso kerrostalo ja voihan se linja-autoasema vielä kärfähtää, kaikki on mahdollista, kun ollaan Poris.

Myös pääkaupunkiseudulla pidetään Porin matkakeskusta todella älyttömänä ratkaisuna. Entinen linja-autoasema palautettava käyttöön. Laitan nimeni sitä vaativaan adressiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut