Kallo olkoon avoin kaikille

Porilaisten yksi suosikkivierailukohde puhuttaa yhä tekstareissa.

Kallon majakka on Suomen kuvatuimpia majakoita. Hailuodon Marjaniemen majakan lisäksi se on ainoa majakka, jonka juurelle voi ajaa henkilöautolla.

Tapio Meren logiikan mukaan kaikki nopeusrajoitetut tiet tulisi sulkea, koska valvontaa ei pystytä järjestämään, niin vakava liikenneonnettomuus on varma seuraus (SK 15.5.). Näinhän se on. Vähän väliä rytisee jossain päin Suomea. Mutta itse asiassa kamalin oli Meren kommentti siitä, ettei liikuntarajoitteisia pitäisi päästää lainkaan Kalloon, vaan menkööt Reposaaren aallonmurtajalle. Ehkäpä vielä mieluummin voitaisiin jäädä kotiin vallan, ettei luontoa vaalivat tervejalkaiset vaan häiriinny.

Kiitos Erna Snellman (SK 17.5.) avarasta ja kiihkottomasta mielipiteestänne! Kallon tiellä en ole kertaakaan törmännyt kaahailuun enkä törkeään ajotapaan. Kallo olkoon avoin kaikille! Myös siellä majakalla piipahtaville autoilijoille!

Kallon suosio perustuu siihen, että taviksetkin pääsevät helposti katselemaan kallioilta ja aallonmurtajalta tyrskyjä, auringonlaskuja ja näköalaa Ruotsiin, omaa rantaa kun ei ole, vieläpä juomaan kupin kahvia. Eihän se voi olla näin helppoa, tavisten hiippailu on pantava kuriin ja järjestykseen.

Sateenkaarimessujen järjestäjien mielipiteestä lainaten: "Sateenkaarimessu on sisällöltään tavallinen luterilainen messu sisältäen sen tarvittavat osat". Eikö kirkon menoihin ja messuihin ole vapaa pääsy niille, ketkä haluavat niihin tulla? Miksi erikseen?

Valitettavasti suurella osalla seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvista on toistuvia kokemuksia uskonnollisen syrjinnän kohteeksi joutumisesta kirkon tilaisuuksissa? (SK 16.5.) Kuulostaa aika paksulta. Kyllähän Raamatun sana tarvitsee julkituoda, kirkossa erityisesti. Vai eikö enää saa?

Voi taas sitä uusavuttomuuden määrää ja suuruutta, kun joku pullamössöllä kasvanut ei hallitse ja hillitse itseään nähdessään sateenkaarilipun kirkossa. Uskaltaakohan sitä enää vetää salkoon Suomenkaan lippua, ettei kukaan vaan provosoidu (SK 16.5.)? Eiköhän anneta kaikkien olla sellaisia kuin ovat ja liputellaan näkyvästi.

Ei oikein kestä päivänvaloa nämä uskovaisten sateenkaarifobiansa selittelyt. Mooseksen kirjoista löytyisi vaikka mitä muutakin vainottavaa, kuten vaikka avionrikkojat. Heitä kirkko kuitenkin vihkii uusiin liittoihin ihan surutta, ei siellä olla lippuja repimässä eikä muutenkaan kiusaa ja halveksuntaa osoittamassa. Rusinoita vaan poimitaan Mooses-pullasta ihan niin kuin itseä huvittaa. Sairasta touhua.

Jokohan pian olisi Maanmittarinkadun pesuvuoro. Ehdotan myös kyseiselle kadulle kolmenkympin nopeusrajoitusta, vaimentaisi raskaan liikenteen aiheuttamaa tärinää. Uutta asfalttia saa kuitenkin odottaa maailman tappiin asti.

Kuukkarin päällystetyillä kaduilla maistuu hiekoituspöly suussa asti. Missä viipyy puhdistusyksiköt?

Esteri ei pettänyt, vettä satoi Porissa tiistaina!

Pekka Tiusaselle: Takuueläke oli 784 euroa vuonna 2018 ja vuonna 2023 se on 922 euroa. On siis noussut 138 euroa. Vertailun vuoksi, Sipilän hallituskautena takuueläke nousi 38 euroa. Reijo Lehtinen, Pori

Pölkkypäiden aika ei ole ohi. Äitienpäivänä olisi pitänyt olla Käppärän hautausmaalla liikennevalot. Eihän siellä saa ajaa edes polkupyörällä ja invamerkin haltijan pitää noudattaa liikennesääntöjä. Eräs vanha herra hautausmaan kävelyväylällä ajaessaan toivotti minulle keskisormellaan hyvää äitienpäivää. Harmi, kun ajoit niin lujaa haudallesi, etten päässyt sinua ihan kädestä pitäen kiittämään keskisormen heristelystä. Kiitos.

Veisitte sen äidin ja mummon metsän laitaan katsomaan valkovuokkoja, siellä ne kukkii monta päivää, maljakossa kuihtuvat muutamassa tunnissa.

Hei, sinä joka veit äitini haudalta ruukkuruusun, toivottavasti muistat sen lopun elämääsi, minä ainakin muistan. Toivottavasti sinulla oli mukava äitienpäivä!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut