”Nyt ovat arvot esillä, ne ohjaavat valintoja kuulemma – kysyisinkin, mihin kohtaan arvokartalla sijoittuvat pienten lasten äidit ja isät, jotka jakavat terassikuviaan viinilasit kädessä?”

Sähköä, liputusta ja koiran kanssa ulkoilua. Muun muassa niistä on tämän päivän tekstarit tehty.

Vai rauhoitetaan kyykäärme. Anna kun arvaan: päätös tehtiin Helsingissä, siellähän niitä kyitä riittää.

Volvoileva hitsaaja kiittää Sampsantien kaarteen routavauriokuoppien korjaamisesta.

Järkyttävää nähdä, miten mies kuljettaa Vähälläraumalla koiraansa: vetää pientä koiraansa, joka tulee perässä – ei anna haistella tai pissata kunnolla. Monta kertaa on pikkukoira yrittänyt pysähtyä pissaamaan tai haistelemaan, mutta mies vetää hihnasta. Koira myös jotenkin ontuu, olisiko jo vanha? Mies voisi käydä edes joskus rauhallisen lenkin koiransa kanssa, ja jos mies haluaa liikuntaa itse, niin menköön yksin. Tai olisko vinttikoira mitään. Olen huomauttanut hänelle asiasta, mutta on vain sanonut, että ei sitä mikään vaivaa ja sama meno jatkuu.

Kiitos eduskunnalle ja Kelan virkailijoille avusta suuriin sähkölaskuihin.

Nyt kun kokoomus voitti eduskuntavaalit, niin yksi silmäänpistävä asia on, että myös perustuslakivaliokunnan sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajiksi tulee kokoomuksen edustajat. Käykö niin, että ruvetaan heikentämään perustuslakia sekä työelämän perusrakenteita? Pahat enteet ilmassa?

Jos tämä uusi hallitus saa Suomen talouden kuntopolulle ja lisää työtekijöitä, ja maailman pelastamiseen jonkun järjen, niin ei tarvitse enää sellaisia tuhlareita sietää kuin neljä vuotta oli.

Nyt ovat arvot esillä, ne ohjaavat valintoja kuulemma. Kysyisinkin, mihin kohtaan arvokartalla sijoittuvat pienten lasten äidit ja isät, jotka auliisti jakavat terassikuviaan viinilasit kädessä? Toivottavasti tauti ei leviä.

Kun tiedämme Suomen työeläkevarallisuutemme olevan 270 miljardia euroa, ihmetellä täytyy, miksei sieltä riitä 60 vuotta täyttäneille, puolikuntoisille pitkäaikaistyöttömille eläkettä. Useimmilla on takana vuosikymmeniä pitkä työura ja myös irtisanominen työpaikan muutosten tai lopetusten vuoksi. Ei ole hyvää tahtoa, raakaa bisnestä kyllä. Ja johtajien mahtavat palkkiot. Entistä Suomea rakentaneet ja hoitaneet kääntyisivät haudoissaan, kun vielä toteaisivat nykyajan menestyksen ja ahneuden.

Porin Jazz -paitojen logot voisi olla vähän pienempiä, niin voisi ostaakin.

ALV on vero, jonka kuluttaja maksaa. Yrittäjä toimii maksun välittäjänä verottajalle.

Nelihenkistä perhettämme kohti Fortum menetti nyt Venäjällä yhteisiä valtion varoja 2000 euroa eli hiukan enemmän kuin sairaanhoitajan kuukauden nettopalkka. Paljonko Fortumin johtoa tästä palkitaan? Entä riskiseikkailua kannattaneita poliitikkoja? Saammeko jo taas pian uuden näytön valtion 2000-luvun sijoitustoiminnan tuloksellisuudesta? Kyllä oli Kekkosen aika nykyiseen nähden taantumuksellista.

On se kumma juttu, että punalippuja kehotetaan heiluttamaan hallitusta – jota ei vielä edes ole – vastaan. Laps Suomen, sinne vaan itärajan taakse heiluttamaan.

Onko unohtunut isänmaallisuus Söörmarkun nuoriseuralta, kun ei ole lippu liehunut salossa moneen vuoteen, puheenjohtajan vaihduttua. Ei veteraanipäivänä, puolustusvoimien lippupäivänä, juhannuksena Suomen lipunpäivänä saati itsenäisyyspäivänä. Onko unohtunut ns:n aate.

Ennen vanhaan potilas järjesti aikataulunsa siten, että tuli vastaanotolle sovittuna aikana. Nyt julkinen terveydenhuolto ei toimi ihmisten muiden aikataulujen, sitoumusten ehdoilla, vaan takaisinsoitto tulee milloin tahansa, lääkärin soittoaika on päivän tarkkuudella. Hoida siinä sitten työpalaverit, autolla ajot, vessassa käynnit puhelin aina ulottuvilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut