”Pörssiyhtiö Fortum pelastettiin veronmaksajien rahoilla ja nyt ehdotetaan johtajalle 700 000 euron palkkiota hyvästä työstä yhtiön hyväksi –Veronmaksajana en ymmärrä”

Kirjoittaja ihmettelee Fortumin johdon palkitsemista. Arkistokuvassa Fortumin johtoa kuvattuna viime marraskuussa yhtiön ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

Nykyään monen lapsen elämässä on liikaa vaatimuksia ja ongelmia. Moni aikuinen voisi katsoa peiliin ja kysyä, olisiko itse ollut onnellinen, jos olisi joutunut tottumaan vieraaseen isään tai äitiin tai sisaruksiin ja viettämään viikon siellä, toisen toisaalla ja yrittää samalla tottua vieraisiin ihmisiin. Lapsesta voi tuntua, että ei ole kotia missään. Ei ole ihme, jos mielenterveysongelmat ovat lasten ja nuorten keskuudessa lisääntyneet.

Hyvinvointialueiden on ryhdyttävä mittaamaan kansalaisille tuottamaansa hyvinvointia muullakin tavoin kuin suoritteiden määrää seuraamalla. Määrä kun ei korvaa laatua. Vuosittainen kysely väestölle antaisi parhaat eväät arvioida toiminnan vaikuttavuutta ja kehittämistarpeita.

Mitähän rahojen tuhlausta taas suunnitellaan Valtatie 8 Tiiliruukin liittymään. Se kuuluu lopettaa, kulku valtatielle ja kulkea Länsiväylää pitkin tai ajaa MacDonaltsin kautta Turkuun päin. Ihan uskomatonta, että rahaa koitetaan laittaa tähän, kun tulevaisuudessa nelikaistaistetaan kyseinen tie Poriin.

Koiravero tai rekisteröimismaksu pitää nyt ehdottomasti aloittaa ja laittaa maksu niin korkeaksi, että sillä rahalla voi palkata koirien jätössiivoojat. Miksiköhän omakotitaloni kadun puolen nurmikkoalueet ovat läjitetty koirien jäljiltä, vaikka minulla ei ole itselläni koiraa? Kuuluuko minun lapioida talven läjät ämpäriin? Toisin tosi mielelläni sen ämpärin kotiisi sinulle koiran omistaja.

Ehdotus. Onko mitään mahdollisuutta siihen, että Kokemäenjoen alajuoksua alettaisiin ajatella muunakin kuin Harjavallan teollisuuden viemärinä? Voisiko ajatella, että joella olisi edes hiukan virtausta viikonloppunakin? Ettei joki olisi kuin tänään 16.4. Karmea rutakko.

Jokien voimalaitoslakia tulisi muuttaa nyt, kun Olkiluoto 3 toimii. Harjavalta ja Kolsi säästävät vettä, kun pörssisähköä ei kannata tuottaa ja alajuoksulla rannat huutavat vettä.

Porin metsää lenkkeilyyn käyttävänä olen vuosia ihmetellyt 5 kilometrin kuntolenkin valjastamista talvella vain hiihtäjien käyttöön. Heti kun ilmat kylmenevät, aletaan kovalla hädällä ajamaan tekolunta latupohjaksi. Tämä jääpohja on tälläkin hetkellä estämässä kuntolenkin käyttöä kävelijöille tai juoksijoille, vaikka muut polut ovat jo lähes kesäkunnossa. Hiihtäjät Ruosniemeen, siellä on jo rakenteita hiihtämistä varten.

Kansanedustajien ja ministereiden avustajien palkkaaminen oman puolueen piiristä on luonnollista ja asiaankuuluvaa. Se, että myös heidän tyttö- tai poikaystävänsäkin ovat usein puoluetoiminnassa kohdattuja on myös luonnollista. Ei tämän takia kannata äänestämättä jättää (vastaus SK-tekstariin 17.4.).

Sinulle hyvää päivää (SK-tekstari 16.4.). On sellaisia vanhuksia tässä Suomen maassa, jotka todellakin katsovat niitä vanhoja kotimaisia elokuvia. Esimerkiksi edesmennyt muistisairas äitini ja tiedän todella monia muitakin. Ja kaikilla iäkkäämmillä ei ole mahdollista katsoa muilta palvelun tarjoajilta. Jos ne elokuvat sinua päivällä häiritsevät, niin älä katso.

Minä ainakin pidän vanhoista suomalaisista elokuvista, enkä ole edes lähelläkään eläkeikää. Joten toivon, että jatkossakin näkyisivät, vaikka sitten sen miljoonannen kerran. Kaikenmaailman turhanpäiväiset amerikkalaiset ns. reality-sarjat saisi kyllä lopettaa. Ja kaikenmaailman masentavat ikävissä asioissa jatkuvasti vellovat surullisen mielen ohjelmat. Eikö maailmassa ole jo kurjuutta tarpeeksi, että sitä tarvitsisi jatkuvasti tuoda esille suomalaisissa ohjelmissa. Tähän nykyhetkeen tarvitaan iloisempia ja positiivisempia ohjelmia.

On tämä Suomi ihmeellinen maa. Pörssiyhtiö Fortum pelastetaan veronmaksajien rahoilla johdon luotsaamasta taloudellisesta ahdingosta. Nyt ehdotetaan johtajalle 700 000 euron palkkiota hyvästä työstä yhtiön hyväksi. Veronmaksajana en ymmärrä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut